Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Joukko jyväskyläläisiä kulttuurivaikuttajia kokoontui 24.10.1966 perustakseen yhdistyksen, jonka toiminnan ensisijainen päämäärä oli uuden museon saaminen Jyväskylään. Tuolloin lausuttiin sekä Alvar Aalto -seuran että Alvar Aalto -museon syntysanat. Tuosta ajankohdasta on tänä vuonna kulunut 50 tapahtumarikasta vuotta.

Merkkivuoden kunniaksi on julkaistu juhlakirja, jonka kirjoittajat ovat tavalla tai toisella olleet mukana museon vaiheissa. Artikkeleissa pohditaan mm. Aallon monipuolista toimintaa, ajattelua ja kirjoittamista, kerrotaan museon roolista ensin nykytaiteen foorumina, sittemmin arkkitehtuurin erikoismuseona ja kurkistetaan myös tulevaisuuteen. Kirja on samalla kunnianosoitus museota 40 vuotta luotsanneelle museonjohtaja Markku Lahdelle.  Kirjan julkaisija on Alvar Aalto -seura ry.

Kirjan kirjoittajat ovat Juhani Pallasmaa, Winfried Nerdinger, Maija Kairamo, Jussi Rautsi, Vilhelm Helander, Elina Standertskjöld, Olli Lehtovuori, Janne Vilkuna, Markus Aaltonen, Ilkka Halinen, Heikki Hanka, Tommi Lindh, Arne Heporauta, Birgit Hintermeier, Theo Senn, Walter Moser, Simon Winker, Anja-Tuulikki Huovinen, Marketta Mäkinen, Kaarina Mikonranta, Katariina Pakoma, Jukka Partanen, Asdis Olafsdottir, Risto Parkkinen, Päivimarjut Raippalinna, Klaus Savolainen, Ilpo Vuorela, Teija Isohauta, Paul Lassus, Satu Kähkönen ja Heli-Maija Voutilainen.

Voit tilata kirjan laittamalla viestin osoitteeseen museum@alvaraalto.fi ja saat paluupostissa tarkempia tietoja kirjasta ja tilaamisesta. Kirjan voi myös ostaa museokaupoistamme! Kirjan hinta on 55€.

Tiedustelut:

Alvar Aalto -museo, museum@alvaraalto.fi, 040 135 6210.

Ennakkotilausaikaa on pidennetty 15.9. asti!