Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Rovaniemen kaupungintalolle pysyvästi esille tuleva AJATONTA – Aallon arkkitehtuuria Rovaniemellä -näyttely esittelee maailmankuulun arkkitehdin ja muotoilijan Alvar Aallon suunnittelutöiden tuotoksia Lapin pääkaupungissa. Aallon arkkitehtuuri on tunnettua, mutta aihe on ehtymätön ja jokainen aika luo siihen oman näkökulmansa.

AJATONTA – Aallon arkkitehtuuria Rovaniemellä. TIMELESS – Aalto’s architecture in Rovaniemi. 1.11.2013−2.2.2014.  Photo: Alvar Aalto Museum / Maija Holma.

AJATONTA – Aallon arkkitehtuuria Rovaniemellä.
Alvar Aalto -museon Galleria 1.11.2013−2.2.2014.
Kuva: Alvar Aalto -museo / Maija Holma.

AJATONTA – Aallon arkkitehtuuria Rovaniemellä. Rovaniemen kaupungintalo 2014. Kuva: Jukka Suvilehto/Lapin maakuntamuseo

AJATONTA – Aallon arkkitehtuuria Rovaniemellä. Rovaniemen kaupungintalo 2014. Kuva: Jukka Suvilehto / Lapin maakuntamuseo

Nyt esille tuleva kokonaisuus on muokattu aiemmasta Ajatonta -näyttelystä, joka oli esillä Lapin maakuntamuseossa sekä Alvar Aalto -museossa vuosina 2012–2014. Jo tuolloin tavoitteena oli tehdä näyttely, joka tulisi Rovaniemen kaupungintalolle pysyvästi esittelemään niin turisteille kuin paikallisillekin Aallon arkkitehtuuria.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Lapin maakuntamuseon, tutkija Charlotte Malapraden ja Alvar Aalto -museon kanssa. Näyttelyä ovat tukeneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Lapin kulttuurirahasto.

AJATONTA – Aallon arkkitehtuuria Rovaniemellä -näyttely oli avoinna yleisölle Alvar Aalto -museon Galleriassa Jyväskylässä 1.11.2013−2.2.2014.

www.alvaraalto.fi