Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto –museon ensimmäinen mobiilipalvelu AALTOsites tuo pääkaupunkiseudun Aalto-kohteet älypuhelimiin.  AALTOsites on samalla Alvar Aalto -museon satsaus Helsingin designpääkaupunkivuoteen.

Milloin Finlandia-talo on suunniteltu? Miltä näyttää Rautatalon kuuluisa marmoripiha? Miksi Kulttuuritalon tiilet ovat kulmistaan pyöristettyjä? Entä missä on lähin Alvar Aallon rakennus ja pääseekö siihen sisälle?

Älypuhelimiin maksutta ladattava AALTOsites tuo käyttöliittymän Aallon arkkitehtuuriin ja muotoiluun suoraan käyttäjänsä taskuun. Erottajan paviljonki, Otaniemen kampusalue, Sähkötalo ja vuonna 1935 Aallon muotoilun näyteikkunaksi perustettu Artek ovat esimerkkejä palvelun esittelemistä lukuisista Aalto-kohteista.

AALTOsites kertoo esiteltäviksi kohteiksi valittujen rakennusten historiasta sekä niihin liittyvistä yksityiskohdista runsaan valokuva- ja piirustusaineiston avulla. Palvelu selvittää milloin rakennus valmistui, mitkä ovat sen tyypilliset piirteet ja millaisia ovat rakennuksiin erityisesti suunnitellut valaisimet, huonekalut tai vaikka ovenkahvat. Palvelussa julkaistaan myös rakennusten saavutettavuuteen liittyvät perustiedot. Kokemukset Aallon arkkitehtuurista voi jakaa Facebookin kautta.

Käytön kannalta merkittävää on se, että AALTOsites toimii karttoineen ilman verkkoyhteyttä. Palvelu ladataan käyttäjän omaan älypuhelimeen, jonka jälkeen AALTOsites on aina käytettävissä. Kartta kertoo havainnollisesti rakennusten sijainnin ja osoittaa paikannuspalvelua hyödyntäen käyttäjän oman sijainnin kartalla sekä etäisyyden Aallon suunnittelemiin rakennuksiin.

AALTOsites app laajenee vuoden 2012 aikana kattamaan Aallon Jyväskylän seudun kohteet. Tavoitteena on laajentaa sovellus kattamaan Aallon arkkitehtuuri maailmanlaajuisesti. Myös kielivalikoimaa laajennetaan päivitysten myötä.

Alvar Aallon visio paremmasta arkiympäristöstä elää vahvasti tänä päivänä. Aallon arkkitehtuuri ja muotoilu inspiroivat ihmisiä kaikkialla maailmassa. Alvar Aalto –museo haluaa tuoda Aallon arkkitehtuurin ja muotoilun kaikkien saavutettavaksi. AALTOsites on uusin avaus tämän lupauksen lunastamiseksi.

  • AALTOsites
  • Tuotanto: Alvar Aalto –museo 2012
  • Ohjaus: johtaja Susanna Pettersson
  • Käsikirjoitus: tuottaja Tomi Summanen
  • Tekninen toteutus: Whatamap Oy
  • Kohteita: 19
  • Kuvia ja piirustuksia: 153
  • Kielet: suomi, ruotsi, englanti, espanja

Lataa Android-versio: Google Play

Lataa IPhone-versio: App Store.

www.alvaraalto.fi/aaltosites

Lisätietoja: tuottaja Tomi Summanen, tomi.summanen@alvaraalto.fi, puh. +358 44 555 7337