Siirry pääsisältöön

Kalenteri

”Mikään vanha ei synny uudestaan. Mutta se ei myöskään täydellisesti katoa. Ja se, mikä kerran on ollut, tulee aina uudestaan uudessa muodossa.” Alvar Aalto 1921

Uusi Aalto2 avataan yleisölle
Uusi upea Aalto2-museokeskus avaa ovensa yleisölle lauantaina 27.5. Jyväskylän Ruusupuistossa. Tapahtumarikas avajaispäivä on osa Yläkaupungin yö -tapahtumaa. Päivän aikana Aalto2:ssa on vapaa pääsy ja runsaasti monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille aamupäivästä myöhäisiltaan. Museokeskuksen kesän ja syksyn tapahtumakalenteri täyttyy näyttelyihin liittyvillä ohjelmilla ja opastuksilla. Uudistetut museokauppa ja kahvila tarjoavat kävijöille viihtyisän taukohetken, kauden herkkuja sekä kuratoidun valikoiman julkaisuja ja designtuotteita.

Aalto2-avajaiset
Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh ja Keski-Suomen museon museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen avaavat lauantain 27.5. kokopäiväisen ohjelman klo 14. Avajaispäivänä Aalto2 avataan klo 11. Päivä jatkuu non-stop -työpajoilla ja lukuisilla musiikkiesityksillä, jotka ovat osa Yläkaupungin yö -tapahtumaa. Päivän aikana Aalto2:seen on vapaa pääsy. Ovet suljetaan klo 22. Tutustu Aalto2-avajaisten ohjelmaan.

Upeat näyttelyt
Aalto2:n avausnäyttely “Ihmisen jäljet – maailmanperintöä” valottaa menneisyyden perintöä ja pohtii sen kautta nykyhetkeä ja tulevaa – mitä jälkiä meidän ajastamme jää jälkipolville? Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon yhdessä tuottama kokonaisuus on esillä Aalto2-museokeskuksessa viiden näyttelyn sarjana, joka avaa rakennetun perinnön ja kulttuuriperinnön monimuotoisuutta. Näyttelyn kuratoinnista ja näyttelyarkkitehtuurista vastaa suomalais-espanjalainen arkkitehtiduo Anna ja Eugeni Bach.

Lisäksi Aalto2:ssa avautuu Alvar Aalto -museon uusi pysyvä näyttely ”AALTO – työ ja elämä”. Esillä on myös Keski-Suomen museon pysyvä näyttely ”Keskisuomalaisuutta etsimässä”. Lue lisää näyttelyistä lehdistötiedotteesta.

Monipuolinen tapahtumatarjonta
Aalto2:n tapahtumat pyörähtävät käyntiin heti museokeskuksen avajaisten jälkeen. Monipuolinen tapahtumien sarja tarjoaa ohjelmaa ja tekemistä monen ikäisille. Näyttelyiden sisältöihin ja taustoihin pääsee tutustumaan syvemmin yleisöopastusten ja luentojen yhteydessä. Teemapäivät kuten ”Suomalaisen saunan päivä” 10.6. kokoavat aiheiden ympärille monenlaista aktiviteettia niin alan harrastajille kuin perheillekin. Suosittuja työpajoja järjestetään teemapäiviin ja näyttelyihin liittyvinä sekä elokuusta lähtien joka kuukauden viimeisenä perjantaina eli Pajaperjantaina. ”5. Alvar Aalto tutkijaseminaari – Kenen modernismi?” kokoaa yhteen arkkitehtuuritutkimuksen ammattilaisia Aalto2:seen 14.-15.6.2023.

Uusitut palvelut
Aalto2:n museokauppa uuden nivelosan keskellä tarjoaa kuratoidun valikoiman Alvar Aallon tuotteita Artekin sekä Iittalan kokoelmista, alan vastuullisten toimijoiden muotoilua, kirjoja sekä arjen design-esineitä. Museokauppa on avoinna museokeskuksen aukioloaikoina eikä vaadi sisäänpääsylippua.

Aalto2:n uudistettu kahvila avautuu 6.6. Viihtyisä kahvila yhdistää paikallisen osaamisen ja valmistuksen. Piha-alueelle levittäytyvänä se tarjoaa kauniit puitteet arkkitehtuurin ympäröimänä. Avajaisviikonloppuna museokeskuksen kävijöitä palvelee pop-up-kahvila.

Aalto2:n tuoman kokonaisuudistuksen myötä museokeskus tarjoaa entistä monipuolisemmin eri tiloja niin yksityisten kuin yritysten käyttöön. Upeiden Keski-Suomen museon vanhan luentosalin ja kahvion sekä Alvar Aalto -museon kahvilan ja aulan lisäksi asiakkaat voivat vuokrata nyt myös muita tiloja nivelosasta sekä molemmista museoista. Tutustu vuokrattaviin tiloihin.

 

Aalto2 aukioloajat 27.5.2023 alkaen
ti-su 10-18 kesäkausi (touko-elokuu)
ti-su 11-18 talvikausi (syys-huhtikuu)

Pääsyliput
Aikuiset 15 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijalippu 10 € Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmät ilmaiseksi.
Aalto2:ssa käy Museokortti.

Aalto2-museokeskus on uusi arkkitehtuurin, muotoilun ja kulttuuriperinnön kohtaamispaikka Jyväskylässä.

 

Mediatiedustelut:
Aalto2
Viestinnän konsultti Laura Sarvilinna
press@aalto2.museum
puh. 040 519 4195

Alvar Aalto -säätiö
Viestintäpäällikkö Mirkka Vidgrén
mirkka.vidgren@alvaraalto.fi
puh. 040 168 5142

Keski-Suomen museo
Museolehtori Tuula Vuolio-Vallenius
tuula.vuolio-vallenius@jyvaskyla.fi
puh. 040 716 7118

 

Aalto2-lehdistökuvat

Rekisteröidy Aalto2-mediarekisteriin

Vieraile verkkosivuilla aalto2.museum

 

 

Kuva: Alvar Aalto (vas.) nimikkomuseonsa peruskiven muuraustilaisuudessa vuonna 1972. Kuva Antti Bengts © Alvar Aalto -säätiö.