Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Mitä Suomen maisemaan tulee, niin se oli koko ajan ympärilläni. Kun koin siitä välittyvän tasapainon, aloin myös ymmärtää millä tavoin ihmisen täytyy ympäristöään käsitellä. – Alvar Aalto, 1972 –

Alvar Aallon jalostettu maisema -seminaari järjestettiin 23.10.2020 hybriditapahtumana virtuaalialustalla sekä paikan päällä Jyväskylässä Keski-Suomen museolla ja Alvar Aalto -museolla. Esitysten tallenteet ovat nähtävillä seminaarin ohjelma-sivulla.

Seminaarin teemat keskittyivät Aallon arkkitehtuurin maisemasuunnitteluun ja luonnon merkitykseen rakennetussa ympäristössä. Tapahtuma liittyi Alvar Aalto -museon ja Arkkitehtuurimuseon yhteistyönä toteuttamaan näyttelyyn, joka oli esillä  Arkkitehtuurimuseolla syyskaudella 2019 ja Alvar Aalto -museolla Jyväskylässä 25.10.2020 asti.

Tapahtuman puhujina kuultiin neljää, ansioitunutta alan asiantuntijaa. Taidehistorioitsija, FM Teija Isohauta luennoi aiheesta ”Aalto maiseman tekijänä”. Arkkitehti Mona Schalinin esitys oli nimeltään ”Puutarhat ja maisemat arkkitehdin näkökulmasta – Aino Aalto ja hänen sukupolvensa”. Professori Tom Simonsin luennon aiheena oli ”Alvar Aallon puutarhataiteen lähteet ja kuinka hän ne leikillisesti sovelsi”. Seminaarin päätti Professori Vilhelm Helanderin esitys ”Välimeren maiseman ja kulttuurin merkitys Aallon arkkitehtuurissa”.

VIRTUAALISEMINAARI

Nyt voit katsoa virtuaaliseminaarin esitykset ja Teija Isohaudan näyttelyn opastukset myös tallenteena. Virtuaalitapahtumaan pääset kirjautumaan tai luomaan tunnukset täältä. Voit katsoa jokaisen puhujan esityksen erikseen kohdasta ”Seminaari”. Näyttelyopastukset löydät kohdasta ”Opastukset”.

Katso tallenteet täältä!