Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Tiistaina 4.8. klo 17.30 Alvar Aallon Jalostettu maisema -näyttelyn teemallinen iltakierros. Kierroksella tutustutaan Aallon viehättävän kesäpaikan luontoon ja metsäpuutarhaan intendentti Mia Hipelin johdolla.

Koetalo (1952-54) on Elissa ja Alvar Aallon itselleen suunnittelema ateljee ja kesäasunto, jonka esikuvana oli antiikin atriumtalo. Koetalo sijaitsee kauniilla paikalla Päijänteen rantakalliolla, mutta kuitenkin metsän suojassa. Täällä Aallolla oli vapaus kokeilla eri materiaaleja, muotoja, tekniikoita ja mittasuhteita.

Koetalolla luonnon ja rakennetun ympäristön yhteys on ainutlaatuinen. Arkkitehdin kesäasunto asettuu luontevasti jylhälle kalliolle osaksi ympäröivää metsää ja alapuolella välkehtivää Päijännettä. Ihmisen jättämät jäljet ovat hienovaraisia. Yksinkertaiset rakennukset, kapeat polut ja vuosien saatossa istutetut kasvit luovat viehättävän luontoon sulautuvat metsäpuutarhan.

Huomaathan, että Koetalolle kuljetaan osin vaikeakulkuista metsäpolkua eli kohde ei ole esteetön. Kierrokselle mahtuu enintään 15 henkilöä ja opastus tapahtuu suomeksi.

Varaa paikka kierrokselle ostamalla lippu verkkokaupasta.

Tapahtumatieto

Aika
Tuesday 4.8.2020 17:30
Paikka
Muuratsalon koetalo Jyväskylä
Liput
25 / 13€
Liput
Tiedustelut