Siirry pääsisältöön

Kalenteri

NORDMAK on pohjoismainen arkkitehtuuriperinnön akateeminen täydennyskoulutusohjelma

Teoria- ja käytännön opinnoista koostuva kokonaisuus (kesto n. 2,5 vuotta) soveltuu hyvin työn ohessa toteutettavaksi. Opinnoissa voi hyödyntää oman käytännön työn keskeisiä kysymyksiä ja aihealueita. Koulutusohjelman opetuksesta vastaavat kaikki mukana olevat oppilaitokset lukukausittain. Viimeinen lukukausi on omistettu diplomityön suorittamiselle.

NORDMAK 2024-26 käynnistyy syksyllä 2024. Yhteistyössä ovat mukana Aarhusin arkkitehtikoulu Tanskasta, Ruotsin kuninkaallinen taideakatemia, Oslon arkkitehtuuri- ja designkoulu Norjasta sekä Alvar Aalto -säätiö ja Aalto-yliopisto Suomesta. Kurssin opetus, ryhmätyöskentelyt ja keskustelut ova pääosin pohjoismaisilla kielillä (ruotsi, norja, tanska). Myös englanti on käytössä opetuksessa ja lähdemateriaaleissa.

 

NORDMAK on suunnattu arkkitehtuurin ja kulttuurin kentällä työskenteleville asiantuntijoille – arkkitehdeille, insinööreille, suunnittelun ja rakentamisen ammattilaisille, muotoilijoille, historioitsijoille, arkeologeille ja tutkijoille. Kurssi tarjoaa täydennyskoulutusta ja erikoisasiantuntemusta arkkitehtuuriperinnön ymmärtämisen, säilyttämisen ja edistämisen aihealueilta.

Kevätlukukauden 2026 koulutus järjestetään Suomessa, jossa opinnoista vastaavat Alvar Aalto -säätiö ja Aalto-yliopisto. Alvar Aalto -säätiö edistää kulttuuriperinnön suojelua ja maailmanperintöaiheita, toimien aktiivisesti Alvar Aallon arkkitehtuurin, muotoilun ja rakennetun ympäristön säilyttämisen puolesta. NORDMAK 2024-26 -opintokokonaisuuden teemat linkittyvät Alvar Aalto -säätiön toiminnalle keskeisiin ja tärkeisiin aihealueisiin. Yhteistyö pohjoismaisessa asiantuntijaverkostossa, ja siitä viestiminen kurssin puitteissa, ovat luonteva osa tämän työn edistämistä.

Lisätietoja ja yhteystiedot Aarhusin arkkitehtikoulun verkkosivuilta: 

NORDMAK 2024-2026 (English) https://aarch.dk/en/nordmak/

NORDMAK 2024-26 (Dansk) https://aarch.dk/nordmak/

 

Kurssiesite (PDF)

NORDMAK 2024-26 (Svensk)

NORDMAK 2024-26 (English)