Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Näyttely kertoo arkkitehtipariskunta Aino ja Alvar Aallon saumattomasta yhteistyöstä arkkitehtuurin ja muotoilun saralla. Aallot jakoivat näkemyksen arkkitehtuurista kokonaisuutena ja pohtivat yhdessä mm. asumiseen ja kotien arjen parantamiseen liittyviä ratkaisuja. Tähän kokonaisuuteen kuuluivat myös kalusteet ja näyttely tuokin esiin Aino ja Alvar Aallon huonekalusuunnittelun ja -valmistuksen historiaa sekä vuonna 1935 perustetun Artekin vaiheita.

Näyttelykokonaisuuden ensimmäinen osa Small is beautiful – ideal homes for everyone oli esillä Gallery A-quad:issa Tokiossa ja toinen osa Innovations in Wood Bending Technology & Design of Furniture keväällä 2020 Takenaka Carpentry Tools Museumissa, Kobessa. Setagaya Art Museumissa kesäkuussa 2021 esillä ollut ja nyt Hyogo Prefectural Museum of Art:issa nähtävä näyttely yhdistää aiemmin esillä olleet näyttelyt laajaksi kiertonäyttelykokonaisuudeksi.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön, Takenaka Scholarship Foundationin ja Alvar ja Aino Aallon perillisten  kesken.

Lue lisää tiedotteesta.

Kuva:
Aino and Alvar Aalto: Shared Visions -näyttely on esillä Kobessa, Japanissa. © Hyogo Prefectural Museum of Art.

 

Tapahtumatieto

Aika
3.7. – 29.8.2021
Paikka
Hyogo Prefectural Museum of Art Kobe, Japan
Liput
Lisätietoja