Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -säätiön ja Gallery A-quad:in toteuttamaan näyttelyyn voi nyt tutustua virtuaalisesti!

 

Takenaka Carpentry Tools Museumissa, Japanin Kobessa on esillä teemanäyttely Aino and Alvar Aalto. Shared Visions. Innovations in Wood Bending Technology & Design of Furniture, joka kertoo Aino ja Alvar Aallon huonekalusuunnittelun ja -valmistuksen historiasta sekä sisustusliike Artekin vaiheista. Museon ollessa nyt yleisöltä suljettuna, on mielenkiintoiseen näyttelyyn mahdollista tutustua virtuaalisesti sekä näyttelystä tehdyn videon välityksellä.

Alvar Aalto -säätiön ja Gallery A-quad:in yhteistyössä tuottamassa näyttelyssä keskitytään 1920-70 -luvuilla suunniteltuihin kalusteisiin ja niiden taitoa ja käsityötä vaatineeseen valmistukseen Korhosen huonekalutehtaalla. Alvar Aallon uudet innovaatiot tarjosivat haasteen puuseppämestari Otto Korhoselle kehittää puuntaivutustekniikkaa ja valmistusmenetelmiä yhdessä tehtaan puuseppien kanssa.

Esillä on myös vuonna 1935 perustetun sisustusliike Artekin tarina sen perustamisvaiheista lähtien. Näyttelyssä saa oikeutetusti sijansa myös Aino ja Alvar Aallon kansainvälisesti tunnettu lasimuotoilu, taidelasista käyttöesineisiin.

Suurin osa näyttelyssä esillä olevista huonekaluista, valokuvista ja piirustuksista on Alvar Aalto -säätiön kokoelmista. Myös Aallon perhe on toimittanut aineistoa näyttelyyn. Näyttelyssä esillä olevat uudet esineet ovat Artekilta ja Fiskarsin Iittala-kokoelmasta.

Näyttelyyn voi tutustua virtuaalisesti täällä.

Videoesittely löytyy täältä.

Näyttelytiedote luettavissa täällä.

Näyttely on osa neliosaista näyttelykokonaisuutta Aino & Alvar Aalto – Shared Visions. Small is beautiful – ideal homes for everyone, jonka ensimmäinen osa oli esillä Tokiossa Takenaka Foundationin A4 Galleryssa vuodenvaihteessa 2019-2020. Näyttelysarjan kolmas näyttely avataan Tokion Setagaya Art Museumissa helmikuussa 2021, ja viimeinen osa Koben Hyogo Prefectural Art Museumissa heinäkuussa, joissa aiemmin nähdyt näyttelyt yhdistyvät laajaksi kiertonäyttelykokonaisuudeksi.


Lisätietoja:
Alvar Aalto -museo
Amanuenssi Timo Riekko
timo.riekko@alvaraalto.fi


Kuvassa Paimio tuoli, 1932. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.

 

Kuvassa Huonekalu- ja Rakennustyötehdas Korhosen taitavat puusepät työssään vuonna 1936. Kuva Mauno Mannelin, Alvar Aalto -säätiö.