Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Aino & Alvar Aalto – Shared Visions. Small is beautiful – ideal homes for everyone -näyttely kertoo Aino (1894 – 1949) ja Alvar Aallon (1898 – 1976) elämäntyöstä arkkitehtuurin ja muotoilun parissa.

Näyttely esittelee kaksi arkkitehtipariskunnan suunnittelemaa asuntokohdetta: Aaltojen Pienasuntonäyttelyyn suunnitteleman sisustuksen vuodelta 1930, sekä Aaltojen oman kodin, joka valmistui Helsinkiin vuonna 1936.

Näyttelyssä on esillä huonekaluja, valaisimia, lasiesineitä ja painotekstiilejä Alvar Aalto -museon muotoilukokoelmista sekä alkuperäisiä arkkitehtuuripiirustuksia museon piirustusarkistosta. Näyttelyssä voi tutustua Aaltojen kotitaloon myös virtuaalisesti VR-tekniikkaan pohjautuvassa mallinnoksessa, joka on MIT:in (Massachusetts Institute of Technologyn) tuottama. Näyttelyyn on saatu lainaan myös ennen näkemättömiä teoksia Aino ja Alvar Aallon suvulta.

Small is beautiful – ideal homes for everyone teemanäyttely aloittaa kolmiosaisen, Alvar Aalto -museon ja japanilaisen Takenaka Corporationin yhteistyössä toteuttaman näyttelyjen sarjan, joka esittelee Aaltojen suunnittelutyön keskeisiä aiheita.

Näyttely on esillä Gallery A4:ssä, Tokiossa 29. helmikuuta saakka.

Tapahtumatieto

Aika
20.12.2019 - 29.2.2020
Paikka
Gallery A4 Tokio, Japani
Liput
http://www.a-quad.jp/
Lisätietoja

Alvar Aalto -museo
Amanuenssi Timo Riekko
timo.riekko@alvaraalto.fi