Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Vuosittain toistuvia Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 1.–5.2.2023. Alvar Aallon syntymäpäivän ympärille rakentuvan tapahtuman teema on tänä vuonna Elämisen laatu.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviin on jo pitkään kuulunut arkkitehtuuri – ja muotoilukasvatus. Tänä vuonna päivien yhteydessä julkaistaan peruskoululaisille tarkoitetut Elämisen laatu -keskustelukortit, joiden kautta kouluja ympäri Suomea kannustetaan huomioimaan Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät opetuksessaan.

Keskustelukortit auttavat ja rohkaisevat keskustelemaan ympärillämme olevasta arkkitehtuurista ja muotoilusta. Keskustelukortit toimivat alkuvirikkeenä koulujen omille arkkitehtuuri- ja muotoiluprojekteille. Niiden avulla opitaan myös kuuntelemisen taitoa sekä ymmärrystä moninaisista ja erilaisista toiveista laadukkaalle arkiympäristölle.  

Kortteja voi käyttää opetuksen tukena ympäri vuoden, mutta kannustamme kokeilemaan niitä erityisesti Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien -viikolla. Ohessa tarkempaa tietoa korttien hyödyntämisestä osana opetusta.    

Iloisia hetkiä arkkitehtuurin ja muotoilun parissa! 

Keskustelukortit-alakoululaisille (PDF)
Keskustelukortit-yläkoululaisille (PDF)
Kaikki kortit yhdellä A3-arkilla (PDF)

Keskustelukorttien laatimiseen ovat osallistuneet Alvar Aalto -säätiö, Archinfo, Arkkitehtuurimuseo  ja Designmuseo.