Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museo (1971-73) ja Keski-Suomen museo. Kuva Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö.

Seuraavan kahden ja puolen vuoden aikana Jyväskylässä sijaitsevista Alvar Aalto -museosta ja Keski-Suomen museosta muodostuu uusi museokeskus Alvar Aalto -museon peruskorjauksen ja museorakennukset yhdistävän yhdysosan rakentamisen myötä. Tuleva museokeskus etsii nyt itselleen houkuttelevaa nimeä, joka kuvaa kahta erilaista museota. 

Museokeskuksessa tulevat toimimaan yhdessä kaksi erillistä museota: Alvar Aalto -museo (1971–73) on Alvar Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön valtakunnallinen vastuumuseo, kun taas Keski-Suomen museo (1956–61, 1991) on Keski-Suomen alueellinen vastuumuseo. Vuonna 2023 avautuu kulttuuriperintöön, kulttuuriympäristöön, arkkitehtuuriin ja muotoiluun profiloitunut museokeskus, joka on enemmän kuin osiensa summa. Museoiden välille rakennettava yhdysosa mahdollistaa museoiden yhteisen toiminnan ja luo uusia ulottuvuuksia laadukkaiden näyttelyjen ja tapahtumien toteuttamiseen sekä kahvila- ja ravintolapalvelujen tarjoamiseen. Vuonna 2023 avautuukin mielenkiintoinen, houkutteleva ja elämyksellinen museokokonaisuus, joka luo näköalapaikan menneeseen ja tulevaan.

Museokeskus hakee nyt uutta nimeä, ja myös yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa. Nimiehdotuksia voi jättää 15.3.–15.4.2021 välisenä aikana hankkeen uusilla verkkosivuilla: www.ruusupuistonmuseokeskus.fi

Haussa on uniikki, mieleenpainuva, selkeä ja helposti taipuva nimi. Nimen tulisi sopia myös kansainvälisen yleisön  suuhun sekä kuvastaa kahta erilaista museota ja niiden sisältöjä.

Nimiehdotuksista tehty sanapilvi julkaistaan hankkeen verkkosivuilla 22.4.2021. Museokeskuksen lopullinen nimi julkistetaan myöhemmin. Kaikkien nimeä ehdottaneiden kesken arvotaan 10 museokorttia ja 10 Aalto-jakkaraa.

Museokeskuksen nimen valitsee hankkeen ohjausryhmä, johon kuuluvatHeli-Maija Voutilainen (Jyväskylän kaupunki, museotoimenjohtaja), Tommi Lindh (Alvar Aalto -säätiö, toimitusjohtaja), Tuula Vuolio-Vallenius (Keski-Suomen museo, intendentti; näyttelyt), Katariina Pakoma (Alvar Aalto säätiö, yli-intendentti), Mirkku Kullberg (Glasshouse Helsinki, toimitusjohtaja) sekä Nina Heikkonen (Museovisio-hanke, projektikoordinaattori).

Ruusupuiston museokeskuksen verkkosivuilla voi seurata hankkeen etenemistä uuden museokeskuksen valmistumiseen saakka. Verkkosivut löytyvät osoitteesta: www.ruusupuistonmuseokeskus.fi

Lisätietoja:
Nina Heikkonen
Hankekoordinaattori
Ruusupuiston museokeskus, Museovisio-hanke
nina.heikkonen@alvaraalto.fi
puh. 044 500 1257

Tarja Poikonen
Markkinointi- ja viestintävastaava
Jyväskylän kaupungin museopalvelut, Keski-Suomen museo
tarja.poikonen@jyvaskyla.fi
puh. 050 4010 860

Mirkka Vidgrén
Viestintäpäällikkö
Alvar Aalto -säätiö, Alvar Aalto -museo
mirkka.vidgren@alvaraalto.fi
puh. 040 168 5142

 

Alvar Aalto -museon (1971-73) suuri näyttelysali. Valokuva Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö.

Kuvat:
1. Alvar Aalto -museo (1971-73) ja Keski-Suomen museo talvimaisemassa. Valokuva Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö
2. Alvar Aalto -museon suuri näyttelysali. Kuva Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö.
3. Keski-Suomen museon näyttelysali. Valokuva Raisa Nerg © Keski-Suomen museo.