Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Alvar Aalto -museolle ja Keski-Suomen museolle 350 000 euron avustuksen. Myönnetyllä Museovisio-apurahalla Keski-Suomen museo ja Alvar Aalto -säätiö ryhtyvät luomaan toimintakonseptia ja brändiä uudelle, yhteiselle museokeskukselle Jyväskylän Ruusupuistoon. Kaksi erillistä museota yhdistävä museokeskus mahdollistaa resurssien yhdistämisen sekä tilallisesti että toiminnallisesti ja vahvistaa näin Jyväskylän mainetta Alvar Aallon ja museoiden kaupunkina.

”Uuden museokeskuksen tavoitteena on profiloitua kulttuuriympäristöön, arkkitehtuuriin ja muotoiluun erikoistuneeksi monitoimitaloksi, jonka elämykselliset sisällöt houkuttelevat entistä laajempaa yleisöä”, kertoo Jyväskylän kaupungin museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen Keski-Suomen museosta.

Uusi museokeskus mahdollistaa mm. museoiden yhteisen näyttelyohjelmiston ja entistä paremmin suunniteltua tapahtumatarjontaa erilaisille kohderyhmille. Kaikille kaupunkilaisille tarkoitetussa museokeskuksessa yhdistyvät luontevasti taide ja tiede, kulttuuriympäristö, arkkitehtuuri ja muotoilu. Se tarjoaa myös inspiroivan ja ainutlaatuisen oppimisympäristön kouluille niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin.

”Vaiheittain etenevän museokeskuksen toteuttaminen etenee aikataulussaan ja Alvar Aalto -museon peruskorjauksen ja museot yhdistävän nivelosan hankesuunnittelu valmistuu tammikuussa 2020. Keski-Suomen museo avataan yleisölle peruskorjattuna helmikuussa 2020. Tavoitteena on, että uusi museokeskus – erilaisten yleisöjen ja tapahtumien kohtauspaikka – avataan kokonaisuudessaan yleisölle vuonna 2023”, kertoo Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh.

Suomen Kulttuurirahasto myönsi Museovisio-apurahoja kymmenelle museolle eri puolille Suomea, yhteensä kolmen miljoonaan euron verran. Lisätietoa Suomen Kulttuurirahaston tiedotteesta täältä.

Aiemmin tänä syksynä Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi molemmille museoille vastuumuseo-statuksen. Vuoden 2020 alusta lähtien Keski-Suomen museo toimii Keski-Suomen alueellisena vastuumuseona ja Alvar Aalto -museo puolestaan valtakunnallisena vastuumuseona, toimialueenaan Alvar Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperintö.


Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Tommi Lindh, toimitusjohtaja
puh. 044 562 1625
tommi.lindh@alvaraalto.fi

Keski-Suomen museo
Heli-Maija Voutilainen, museotoimenjohtaja
puh. 050 355 5048
heli-maija.voutilainen@jyvaskyla.fi

Kuvassa Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö,