Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Paimion parantola ja Grafia ry täyttävät tänä vuonna molemmat 90 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Paimion parantola -säätiö ja Grafia järjestivät avoimen kansainvälisen julistekilpailun. Kilpailuun osallistujia pyydettiin tulkitsemaan Aino ja Alvar Aallon näkemystä ihmisen suhteesta ympäristöönsä, arkkitehtuuriin ja muotoiluun. Paimion parantola avautui kesällä 1933 ja vuosien saatossa rakennus on saavuttanut kansainvälisen tunnettavuuden modernin arkkitehtuurin merkkiteoksena.

Alvar ja Aino Aallon näkemys ihmisen, luonnon, arkkitehtuurin ja muotoilun keskinäisistä suhteista oli ajassaan ainutkertainen. Miten tätä suhdetta voi tulkita tässä ajassa ja nykyisissä muuttuvissa ympäristöissä? Miten perspektiivi on elänyt ja miten se katsoo tulevaisuuteen?

Inhimillinen näkökulma -julistenäyttelyssä on esillä palkittujen töiden lisäksi 24 tuomariston näyttelyyn valitsemaa julistetta. Nyt esillä olevat kilpailutyöt tulkitsevat Aaltojen näkemystä ja tuovat sen vuoteen 2023.

“Palkitut työt edustavat laajaa ja laadukasta tyylilajien kirjoa, joista jaetulle ykkössijalle nostettiin hallittu ja tyylikäs typografinen juliste sekä vahva ja pysäyttävä abstrakti työ. Palkittujen julisteiden joukkoon mahtui myös klassista graafista muotokieltä, ilmavaa tunnelmaa ja leikkisää kuvitusta edustavat erinomaiset työt.”

Ilkka Kärkkäinen, so_helsinki, kilpailun tuomariston puheenjohtaja 

 

Vapaa pääsy.
Inhimillinen näkökulma -näyttely on esillä parantolan 4. kerroksessa 12.5.–30.9.2023

 

Tapahtumatieto

Aika
12.5. – 30.9.2023
Paikka
Paimion parantola, 4.krs Paimio
Liput
vapaa pääsy
Lisätietoja