Kalenteri

Tilaajana oli Etelä-Pohjanmaan suojeluskuntapiiri, joka käytti kolmikerroksista rakennusta useisiin eri tehtäviin.

Kivirakenteinen, puoliksi maanalainen pohjakerros sisältää pyöreän kokoussalin, aulan ja naulakkotilat. Puurakenteisissa yläkerroksissa sijaitsevat toimistotilat ja ylimpänä asuintilat, joihin on erillinen sisäänkäynti rakennuksen päädystä. Epätavallinen porrashalli, julkisivun pilasterit sekä pompeijilaistyylisesti maalattu kokoussali tekevät rakennuksesta erään Aallon uusklassistisen kauden päätöistä. Alkuperäisen suunnitelman loggiaportaikkoa päädyn sisäänkäynnin yhteyteen ei toteutettu.

Suunniteltu

1924-26

Sijainti

Seinäjoki, Suomi

— 1

Suojeluskuntatalo, nykyinen Suojeluskunta- ja Lotta Svärd museo. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö

— 2

Suojeluskuntatalon tonttikartta. Piirustus: Alvar Aalto -säätiö

— 3

Pihaa ajateltiin käytettävän harjoitus- ja paraatialueena. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö

— 4

Puoliksi maanalainen pohjakerros sisältää pyöreän kokoussalin. Piirustus: Alvar Aalto -säätiö

— 5

Sisäänkäyntikerroksen pohjapiirros. Piirustus: Alvar Aalto -säätiö

— 6

Eteishallin suunnitelma. Piirustus: Alvar Aalto -säätiö

— 7

Tilaisuus suojeluskuntatalossa vuonna 1929. Kuva: Alvar Aalto -säätiö

Opastetut kierrokset

Vierailut

Katso Seinäjoen Aalto-kohteiden matkailutiedot visit.alvaraalto.fi-palvelusta