Calendar

The client was the Southern Ostrobothnia Defence Corps, which used the three-storey building with mixed functions as its headquarters.

The semi-subterranean ground floor, which contains a circular assembly hall, foyer and cloakroom, is built of stone; the office level and the residential storey (at the top with its own access stairs) are of wood.

Designed in

1924-26

Location

Finland, Seinäjoki

— 1

The Defence Corps building, currently Civil Guard and Lotta Svärd museum. Photo: Maija Holma, Alvar Aalto Foundation

— 2

Site plan. Drawing: Alvar Aalto Foundation

— 3

The courtyard was intended as a drill and parade ground. Photo: Maija Holma, Alvar Aalto Foundation

— 4

The semi-subterranean ground floor contains a circular assembly hall. Drawing: Alvar Aalto Foundation

— 5

Ground plan. Drawing: Alvar Aalto Foundation

— 6

Design for the stair hall. Drawing: Alvar Aalto Foundation

— 7

A meeting in the building in 1929. Photo: Alvar Aalto Foundation

Guided tours

Visits

See travel information for Aalto sites in Seinäjoki at visit.alvaraalto.fi.