Kalenteri

Jyväskylän suojeluskuntapiirille päätettiin vuonna 1925 rakentaa keskustalo. Poikkeuksellisen laajaa suunnittelutehtävää varten julistettiin yleinen arkkitehtikilpailu. Nuoren Alvar Aallon kilpailuehdotus ”Intra Muros” sai toisen palkinnon, mutta lopulta rakennusvaliokunta päätti toteuttaa rakennuksen Aallon suunnitelmien mukaan.

Suunniteltu

1926-29

Sijainti

Jyväskylä, Suomi

— 1

Pääjulkisivu Kirkkopuistoon päin. Kuva: Martti Kapanen, Alvar Aalto -säätiö

— 2

Ilmakuva Kirkkopuistosta. Kuva: Alvar Aalto -säätiö

— 3

Rakennuttaja halusi talosta kannattavan vuokrattavien liiketilojen avulla, Kauppahalliin oli suora sisäänkäynti kadulta. Kuva: Päijänne, Alvar Aalto -säätiö

— 4

Rakennuksen pohjapiirustus. Piirustus: Alvar Aalto -säätiö

— 5

Leikkaus. Piirustus: Alvar Aalto -säätiö

— 6

Toiseen, ns. juhlakerrokseen Aalto oli sijoittanut mm. taustalla näkyvän ravintolan. Kuva: Päijänne, Alvar Aalto -säätiö

— 7

Elokuvateatterin pohjapiirros ja leikkaus. Piirustus: Alvar Aalto -säätiö

— 8

Elokuvateatteri. Kuva: Päijänne, Alvar Aalto -säätiö

— 9

Suojeluskuntatalo, ns. Valtiontalo, etelän suunnasta kuvattuna. Kuva: Alvar Aalto -säätiö

— 10

Kahvila Suojan sisäänkäynti 1930-luvulla. Kuva: Alvar Aalto -säätiö