Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -säätiössä valmistellaan valtakunnallista Alvar Aalto -matkailureittiä, johon kootaan  kansainvälisesti tunnetuimman arkkitehtimme parhaimmistoa 1920-luvulta 1970-luvulle. Reitin tavoitteena on lisätä tietoutta arkkitehtina ja muotoilijana vaikuttaneen Alvar Aallon tuotannosta, sekä herättää kiinnostusta ja ymmärrystä rakennettua ympäristöä kohtaan.

Matkailureittiä työstetään yhteistyössä kaupunkien kanssa, joilla on alueellaan merkittäviä Aallon arkkitehtuurikohteita. Työryhmätapaamisiin osallistuu vuosi sitten perustetun Alvar Aalto -kaupunkien verkoston jäsenkaupunkeja sekä paikkakuntien keskeisiä matkailutoimijoita. Matkailureittiä työstetään talven ja kevään aikana viidessä työpajassa eri puolilla Suomea.

Aallon arkkitehtuurikohteiden lisäksi reittiin kootaan teemaa tukevia, laadukkaita ja monipuolisia  matkailupalveluja. Kokonaisuus tuotetaan Visit Alvar Aalto -verkkopalveluksi, jota voivat hyödyntää niin yksittäiset matkailijat kuin matkailijaryhmätkin. Verkkopalvelu valmistuu keväällä 2018 ja sen yhteyteen tuotetaan myös opaskartta.

Alvar Aalto -säätiön koordinoima hanke on saanut avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriön Kulttuurin matkailullisen tuotteistamisen hankerahastosta. Tavoitteena on laajentaa valtakunnallista matkailureittiä tulevaisuudessa myös ulkomaille, jolloin se voisi liittyä osaksi kansainvälistä Euroopan neuvoston kulttuurireitistöä.


Alvar Aalto -matkailureittihankkeeseen liittyviin kysymyksiin vastaavat:
Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh, tommi.lindh@alvaraalto.fi, puh. 044 562 1625
Alvar Aalto -matkailureittihankkeen tuottaja Noora Kiili, noora.kiili@alvaraalto.fi, puh. 044 976 7810
Alvar Aalto -säätiön tiedottaja Mirkka Vidgrén, mirkka.vidgren@alvaraalto.fi, puh. 040 168 5142

Kuva: Terassitalo, Kauttua, Eura. Maija Holma / Alvar Aalto -museo.