Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Kaksipäiväinen 5. Alvar Aalto -tutkijaseminaari ”WHOSE MODERNISM?” järjestetään Jyväskylässä 14.–15.6.2023. Tulossa on uusinta arkkitehtuurin tutkimusta, tutkijatapaamisia sekä ainutlaatuista verkottumista alan kansainväliseen yhteisöön.


5. Alvar Aalto -tutkijaseminaarissa pohditaan KENEN MODERNISMI?

Modernin arkkitehtuurin lähtökohtia, kehityssuuntia, rakennuskohteita ja vaikutusta on tutkittu runsaasti. Tutkijaseminaarissa halutaan nyt nostaa esiin paitsi tekijät, myös kaikki muut luomisprosesseihin, kriittiseen keskusteluun, käyttöön, rahoittamiseen sekä säilyttämiseen liittyvät osapuolet.

Ketkä rahoittivat, tuottivat, kritisoivat tai osallistuivat modernin arkkitehtuurin narratiiviin 1900-luvulla – ja ketkä ovat siinä roolissa tänään? Kenelle moderni arkkitehtuuri on tärkeää ja merkityksellistä? Kuka on vastuussa tulevaisuuden modernismista? Ja keitä modernin arkkitehtuurin perintökohteet palvelevat? Lyhyesti, ketkä osallistuvat modernin arkkitehtuurin tuottamiseen ja perinnön vaalimiseen?

Laita jo kalenteriin! Kesäkuussa 2023 järjestettävään seminaariin etsitään nyt esitysehdotuksia, jotka käsittelevät modernismia ja modernin arkkitehtuurin perintöä käytännöllisistä, kulttuurisista, poliittisista ja teoreettisista näkökulmista. Avainkysymyksenä on Kenen modernismi? Esitysehdotuksia voi lähettää kolmeen eri teemaan: 1. Tarkoitus 2. Tekijyys 3. Perintö.
Katso tarkemmat osallistumisohjeet Call for Papers -hakuun.

Kaikki modernin arkkitehtuurin ammattilaiset, tutkijat ja ystävät – tervetuloa mukaan!


OSALLISTU KESKUSTELUUN!

Alvar Aalto tutkijaverkosto palvelee keskustelukanavana ja yhteyksien rakentajana kansainvälisten Alvar Aalto -tutkijoiden välillä. Verkoston avulla tuodaan esiin Aalto-tutkimuksen kannalta kiinnostavia tutkimusaiheita. Verkoston tapahtumista/toiminnasta vastaa Alvar Aalto -akatemia, joka on osa Alvar Aalto -säätiötä.

Liity kansainväliseen Alvar Aalto Researchers’ Network Facebook-ryhmään.
Tilaa Alvar Aalto -säätiön uutiskirje.

 

Lisätietoja
Alvar Aalto -säätiö
Ohjelmapäällikkö
Nina Heikkonen
Puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi