Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Elissa ja Alvar Aalto

Arkkitehti Elissa Aallon syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta vuoden 2022 aikana. Juhlistamme Alvar Aallon toisen puolison ja kollegan juhlavuotta teemaopastusten merkeissä. Tule Alvar Aallon ateljeehen kuulemaan Elissa Aallon elämäntyöstä Alvar Aallon rinnalla. Tunnin mittaisella vierailulla tutustutaan myös Aallon arkkitehtitoimiston tarinaan ja arkkitehtuuriin. Oppaana Alvar Aalto -säätiön asiakaspalvelukoordinaattori Hanna Pärnä.

Elissa Aalto (os. Elsa Mäkiniemi) valmistui arkkitehdiksi 1949. Jo samana vuonna hän aloitti työskentelyn Alvar Aallon arkkitehtitoimistossa ja hän oli merkittävässä roolissa useissa Aallon arkkitehtitoimiston rakennusprojekteissa 1950-luvulta lähtien. Toimistossa oli tuolloin työn alla sekä useita arkkitehtuurikilpailuja, että laajoja julkisia toimeksiantoja niin kotimaassa kuin ulkomailla. Alvar Aallon kuoleman jälkeen Elissa Aalto johti toimistoa vuosina 1976–1994 ja hän vei loppuun useita keskeneräisiä rakennusprojekteja. Elissa Aalto toimi myös aktiivisesti Aallon perintöä vaalivan Alvar Aalto -säätiön perustamiseksi.

Ryhmäkoko max. 15 hlöä. Tilaisuuden järjestämisessä huomioidaan voimassa olevat rajoitukset ja suositukset.

Jos koronatilanne muuttuu ja opastus joudutaan perumaan, niin verkkokaupan kautta pääsylipun ostaneille asiakkaille rahat palautetaan automaattisesti viikon sisällä. Mahdolliset tiedustelut pääsylippuihin liittyen: shop@alvaraalto.fi

Tapahtumatieto

Aika
Lauantai 12.3.2022 14:00
Paikka
Alvar Aallon ateljee Helsinki
Liput
20/10€ ennakkoon verkkokaupasta
Liput

Varaa liput verkkokaupasta shop.alvaraalto.fi

Elissa ja Alvar Aalto