Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Elissa Aalto arkkitehtitoimiston piirustuksia tutkimassa 1970-luvulla. Valokuva Stig Bergström.

Arkkitehti Elissa Aallon syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta syksyllä 2022. Juhlavuoden aikana Alvar Aallon ateljeessa on esillä Elissa Aallon elämää esittelevä pienoisnäyttely, joka tutustuttaa kävijät Aallon toiseen puolisoon ja kollegaan ja hänen elämäntyöhönsä kuuluisan miehensä rinnalla.

Elissa Aalto (os. Elsa Mäkiniemi) valmistui arkkitehdiksi 1949. Jo samana vuonna hän aloitti työskentelyn Alvar Aallon arkkitehtitoimistossa ja hän oli merkittävässä roolissa useissa Aallon arkkitehtitoimiston rakennusprojekteissa 1950-luvulta lähtien. Toimistossa oli tuolloin työn alla sekä useita arkkitehtuurikilpailuja että laajoja julkisia toimeksiantoja niin kotimaassa kuin ulkomailla. Alvar Aallon kuoleman jälkeen Elissa Aalto johti toimistoa vuosina 1976–1994 ja hän vei loppuun useita keskeneräisiä rakennusprojekteja. Elissa Aalto toimi myös aktiivisesti Aallon perintöä vaalivan Alvar Aalto -säätiön perustamiseksi.

Pienoisnäyttelyyn voi tutustua vain opastetuilla kierroksilla. Opastusten aikataulut ja varaukset verkkokaupasta:  Opastettu kierros, Alvar Aallon ateljee – Alvar Aalto Shop.

Kesän 2022 Elissa Aalto -teemaopastukset löytyvät myös verkkokaupasta: Elissa Aalto -tuotteet

Tapahtumatieto

Aika
1.2. – 31.12.2022
Paikka
Alvar Aallon ateljee Helsinki
Liput
10-20€ Ennakkoon verkkokaupasta
Liput

Varaa liput verkkokaupasta shop.alvaraalto.fi 

Elissa Aalto arkkitehtitoimiston piirustuksia tutkimassa 1970-luvulla. Valokuva Stig Bergström.