Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museon syyskauden näyttely tuo yleisön eteen arkkitehti Eric Adlercreutzin (s. 1935) luonnoksia ja piirustuksia seitsemän vuosikymmenen ajalta. Näyttely kertoo hänen työskentelystään arkkitehtina sekä intohimoisesta suhtautumisestaan piirtämistä kohtaan.

Näyttelyssä voi tutkia arkkitehdin työskentelyä, kun piirtäjän kynä etsii toteutustapaa rakennuksen ja ympäristön väliselle vuoropuhelulle. Esillä on Adlercreutzin viimeisteltyjä arkkitehtuuripiirustuksia mutta myös arkkitehdin luonnoskirjaansa tallentamia katunäkymiä ja maisemia Suomesta ja Välimeren alueelta. Näyttelyyn valittujen teosten joukossa on samaan aikaan herkkiä, mutta ilmaisuvoimaltaan vahvoja eläinpiirustuksia ja muotokuvia, joista varhaisimmat ovat 1950-luvulta. Arkkitehtuurin tilallisista kokemuksista Adlercreutz on luonut abstrakteja akryylimaalauksia ja värikynäpiirroksia, joiden kautta katsojalle avautuu näkökulma arkkitehdin luovaan leikkiin viivoilla muodoilla ja väreillä.

Näyttelyn on kuratoinut FT Juha-Heikki Tihinen ja sen esillepanon on suunnitellut Eric Adlercreutz. Näyttely on tuotettu yhteistyössä Pro Artibus -säätiön ja Alvar Aalto -museon kesken.

Näyttelyn oheisohjelmistoon kuuluu torstaina 21.11. klo 18-19 järjestettävä Arkkitehtuuri, aika ja paikka -yleisötilaisuus, jossa Eric Adlercreutz kertoo urastaan ja työskentelystään. Näyttelyn äärellä kuullaan teosten taustoista ja pohditaan, miten ja miksi piirrokset ovat syntyneet. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

ERIC ADLERCREUTZ – ARKKITEHDIN KYNÄ KOHTAA PAPERIN.
Luonnoksia ja piirustuksia vuosilta 1950 – 2018

Tapahtumatieto

Aika
27.9.2019 - 5.1.2020 ti-su klo 11-18
Paikka
Alvar Aalto -museo, Galleria Jyväskylä
Liput
6 / 4 € Vapaa pääsy museokortilla