Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Arkkitehti ja filosofian tohtori Sofia Singler luennoi Elissa ja Alvar Aallon kirkkoarkkitehtuurista ja Lahden Ristinkirkkosta otsikolla “Puista, papeista ja pyhyydestä: Näkökulmia Alvar ja Elissa Aallon kirkkoarkkitehtuuriin”.

Luento on osa Lahdessa esillä olevan Arkkitehti Elissa Aalto -näyttelyn oheisohjelmaa sekä Lahden Arkkitehtuuriviikkoja, joiden aikana kaupungissa nostetaan esiin Lahden kaupunkikeskustan tunnettuja arkkitehtuurikohteita ja eturivin suunnittelijoita niiden taustalla. Arkkitehtuuriviikoilla juhlistetaan Eliel Saarisen syntymän 150-vuotisjuhlaa, Alvar Aallon 125 -juhlavuotta, sekä Elissa Aaltoa, jonka syntymästä tuli vuonna 2022 kuluneeksi 100 vuotta.

Luennoitsija Sofia Singler on arkkitehtuurin tutkijatohtori Cambridgen yliopistossa Englannissa. Hän suoritti arkkitehtuurin kandidaatintutkinnon Cambridgen yliopistossa ja maisterintutkinnon Yalen yliopistossa, minkä jälkeen hän palasi Cambridgeen kirjoittamaan väitöskirjan arkkitehtuurihistorian alalta.

Hänen pääasialliset tutkimusalueensa ovat modernin arkkitehtuurin historia ja teoria, sakraaliarkkitehtuuri, pohjoismainen modernismi sekä Aallot. Hänen ensimmäinen kirjansa, The Religious Architecture of Alvar, Aino and Elissa Aaltoilmestyy lokakuussa 2023 lontoolaisen taide- ja arkkitehtuurihistoriaan erikoistuvan Lund Humphriesin kustantamana.

Kuva: Ristinkirkko, Lahti. Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö.

 

Tapahtumatieto

Aika
Keskiviikko 6.9.2023 18:00-19:30
Paikka
Ristinkirkko Lahti
Liput
Vapaa pääsy ennakkoilmoittautuminen
Lisätietoja

Ilmoittautudu mukaan Lahden kaupungin sivuilla