Siirry pääsisältöön

Kalenteri

#ARKDESIGNJUHLA -VALOKUVAHAASTE

Mikä muotoilun tai arkkitehtuurin yksityiskohta tuo sinun elämääsi iloa? #arkdesignjuhla kutsuu juhlistamaan omaa arkiympäristöä ja elämään iloa tuovia arkkitehtuurin ja muotoilun yksityiskohtia.

Arkkitehtuuri ja muotoilu ympäröivät meitä kaikkialla. Huolella mietityt yksityiskohdat ja kokonaisuudet ovat usein huomaamattomia, mutta ne tekevät arjestamme sujuvaa ja tuovat iloa jokapäiväiseen elämään. Kiinnittämällä huomion meitä ympäröivään muotoiluun ja arkkitehtuuriin haluamme osoittaa, kuinka onnistunut suunnittelu tekee arjesta parempaa.

Pysähdy hetkeksi ja tarkastele ympäristöäsi: mikä esine tai arkkitehtuurin yksityiskohta on tehnyt juuri sinuun vaikutuksen? Onko se lapsuudesta rakas lusikka vai kauniisti muotoiltu ovenkahva? Valoisa parveke tai ihana ryijy? Valon leikki porrashuoneen seinässä?

Juhlimme arkkitehtuuria ja muotoilua täyttämällä sosiaalisen median arkiympäristön helmillä!

Näin osallistut:

  1. Ota kuva sinulle tärkeästä designista tai arkkitehtuurin yksityiskohdasta.
  2. Kuvaile, miksi juuri se on sinulle merkityksellinen, ja julkaise kuva 1.–7.2. välisenä aikana tunnisteella #arkdesignjuhla Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa.
  3. Valmista tuli! Kiitos, että olet mukana osoittamassa, kuinka paljon design ja arkkitehtuuri merkitsee sinulle!

Näin osallistut koululaisten sarjaan:

  1. Pysähdy hetkeksi ja tarkastele kouluympäristöäsi: mikä esine tai arkkitehtuurin yksityiskohta on tehnyt juuri sinuun vaikutuksen koulussasi? Onko se kauniisti muotoiltu ovenkahva tai koulun pihan penkki? Valon leikki luokkahuoneen lattialla tai porrashuoneen seinässä? Ota kuva sinulle tärkeästä designista tai arkkitehtuurin yksityiskohdasta.
  2. Kuvaile, miksi juuri se on sinulle merkityksellinen, ja julkaise kuva 1.–7.2. välisenä aikana tunnisteilla #arkdesignjuhlaja #munkoulussa Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa. Ilahduttavimman kuvan lähettänyt luokka palkitaan kirjapalkinnolla.
  3. Valmista tuli! Kiitos, että olet mukana osoittamassa kuinka paljon design ja arkkitehtuuri merkitsee sinulle!

Kuvahaasteen järjestävät Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA. Me yhdessä Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK:in, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL:n, Rakennustietosäätiö RTS:n sekä muotoilun toimijoiden Ornamon, Designmuseon, Sisustusarkkitehdit SIO:n ja EMMA – Espoon modernin taiteen museon kanssa esitämme Alvar Aallon syntymäpäivää 3.2. arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäiväksi.

Kuva: Jätkäsaaren koulu, Helsinki 2019, AOR Arkkitehdit. Kuvatoimisto Kuvio.

Tapahtumatieto

Aika
1. – 7.2.2021
Paikka
Instagram, Twitter ja Facebook
Liput