Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Näyttely kertoo arkkitehtipariskunta Aino ja Alvar Aallon saumattomasta yhteistyöstä arkkitehtuurin ja muotoilun saralla. Aallot jakoivat näkemyksen arkkitehtuurista kokonaisuutena ja pohtivat yhdessä mm. asumiseen ja kotien arjen parantamiseen liittyviä ratkaisuja. Tähän kokonaisuuteen kuuluivat myös kalusteet ja näyttely tuokin esiin Aino ja Alvar Aallon huonekalusuunnittelun ja -valmistuksen historiaa sekä vuonna 1935 perustetun Artekin vaiheita.

Näyttelykokonaisuuden ensimmäinen osa Small is beautiful – ideal homes for everyone oli esillä Gallery A-quad:issa Tokiossa ja toinen osa Innovations in Wood Bending Technology & Design of Furniture keväällä 2020 Takenaka Carpentry Tools Museumissa, Kobessa. Setagaya Art Museumissa ja Hyogo Prefectural Art Museumissa (3.7. – 29.8.2021) nähtävät näyttelyt yhdistävät aiemmin esillä olleet näyttelyt laajaksi kiertonäyttelykokonaisuudeksi.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön, Takenaka Scholarship Foundationin ja Alvar ja Aino Aallon perillisten  kesken.

Lue lisää tiedotteesta.

Perspektiiviluonnos: M.I.T.:n oppilasasuntola, Baker´s House, Cambridge, Massachusetts, USA, 1947-49.
Piirustus © Alvar Aalto -säätiö.

Tapahtumatieto

Aika
20.3. – 20.6.2021
Paikka
Setagaya Art Museum Tokyo, Japan
Liput
Lipputiedot Setagaya Art Museumin verkkosivuilla
Lisätietoja