Siirry pääsisältöön

Kalenteri

16. Alvar Aalto -symposium 22.-23.8.2024 Jyväskylässä

Tapahtumapaikka:

Jyväskylän yliopiston päärakennus, Seminaarinkatu 15, 40100 Jyväskylä
Alvar Aalto -symposium järjestetään kaksipäiväisenä hybriditapahtumana 22.-23.8.2024. Päätapahtumapaikka on Jyväskylän yliopiston päärakennus, jonne toivomme runsaasti yleisöä paikalle seuraamaan kansainvälisiä ja kotimaisia huippuesityksiä ja osallistumaan mukaan keskusteluun. Globaali yleisö voi seurata ajantasaisia virtuaaliesityksiä tai myöhemmin tallenteita eri aikavyöhykkeiltä. Esityskieli on englanti. Symposiumiin liittyy runsas oheisohjelma, mm. arkkitehtuuriekskursioita Alvar Aalto-kohteisiin ajalla 21.-24.8.
Tutustu ohjelmaan täältä.

Varmista lippusi ajoissa. Huomioithan, että mm. oheisohjelman opastetuille arkkitehtuurikierroksille lippuja on myynnissä rajoitetusti. Lippukauppaan

Järjestäjä: 

Alvar Aalto -akatemia / Alvar Aalto -säätiö, pääkumppanina Jyväskylän kaupunki. Yhteistyössä mukana Aalto-yliopisto ja Cumulusverkosto, Archinfo, Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA.

Kuvassa detalji Jyväskylän yliopiston päärakennuksesta (Alvar Aalto 1955). Valokuva Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö.

Aalto-kaupunki Jyväskylä

Jyväskylässä, keskisuomalaisessa järvien ja kukkuloiden kaupungissa on eniten maailmankuulun arkkitehdin, akateemikko Alvar Aallon suunnittelemia merkittäviä rakennuskokonaisuuksia koko maailmassa. Kohteet ovat myös osa Alvar Aalto Route – 20th Century Architecture and Design -kulttuurireittiä, joka valittiin vuonna 2021 arvostettujen Euroopan neuvoston kulttuurireittien joukkoon. Kaikkiaan 29 kohteen joukosta löytyvät esimerkiksi Alvar Aalto -museo, Muuramen kirkko ja Säynätsalon kunnantalo, jota pidetään yhtenä Aallon merkittävimmistä töistä.
Matkailu-info: Visit Jyväskylä REGION

Kumppaniksi?

Tule mukaan Alvar Aalto Symposium 2024 -kumppaniksi! Kiinnostaako kotimainen sekä kansainvälinen näkyvyys tapahtuman yhteydessä? Haluatko järjestää TYKY- tai ammattilaispäivän työtiimillesi tai verkostoitua muiden kansainvälisten ammattilaisten kanssa? Lue lisää kumppanuuseduista ja mahdollisuuksista täältä.

Nina Heikkonen
Ohjelmapäällikkö, Alvar Aalto -säätiö
+358 44 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi 

Aila Svenskberg
Tapahtumaviestintä, toimittaja, Alvar Aalto -säätiö
+358 040 659 1930
aila.svenskberg@alvaraalto.fi
press@alvaraalto.fi