Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aallon ateljeen näyttelyvuoden päättää arkkitehti Olli Lehtovuoren Pohjoista luontoa -valokuvanäyttely. Kiehtovien valokuvien kautta tarkastellaan luonnon ja arkkitehtuurin läheistä suhdetta. Näyttely on avoinna yleisölle Alvar Aallon ateljeessa Helsingissä 25.11.2014–31.1.2015.

Pohjoiselta havupuuvyöhykkeeltä ikuistetut valokuvat jakautuvat neljään luonnonelementtiin. Teemoina ovat metsä, joki, kallio ja järvi. Ensimmäiset valokuvat ovat syntyneet jo 70-luvulla Lehtovuoren kajakkimatkoilla.

”Valokuvaaminen ja luonto ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Kuvatessa tarkastelen usein arkkitehtuurin ja luonnon samankaltaisuutta. Useat kotimaan valokuvat ovat syntyneet melontareissuilla Saaristomerellä ja Järvi-Suomessa. Myös Pohjois-Venäjän ja esimerkiksi Kuolan niemimaalle suuntautuneet matkat valokuvineen ovat tärkeä osa näyttelykokonaisuutta”, kertoo Lehtovuori.

Sosiaaliseen asuntorakentamiseen erikoistunut Lehtovuori on työskennellyt oman suunnittelutoimistonsa lisäksi muun muassa ympäristöministeriössä. Opiskeluaikanaan hän työskenteli myös Alvar Aallon seutusuunnittelutoimistossa Rovaniemellä.

Alvar Aallon ateljeen näyttelyt nostavat esille Aallon toimistossa työskennelleiden arkkitehtien tai ajankohtaisten teemojen kautta Alvar Aallon arkkitehtuuria ja muotoilua. Lehtovuoren näyttely on kolmas tämän vuoden aikana esillä oleva näyttelykokonaisuus.

Lue lisää Olli Lehtovuoren haastattelusta (PDF).

Olli Lehtovuori: Pohjoista luontoa
25.11.2014-31.1.2015

Alvar Aallon ateljee
Tiilimäki 20, Helsinki
Opastetut kierrokset talviaikana (1.10.–30.4.)
ti–la klo 11.30

Hinnat ja poikkeusaikataulut: www.alvaraalto.fi/ateljee.htm

Lisätietoja:
tiedottaja Annukka Pakarinen
annukka.pakarinen@alvaraalto.fi
puh. +358 50 3810143