Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Makia Clothing ja Alvar Aalto -säätiö ovat yhdistäneet voimansa yhteistyön merkeissä. Makia on suunnitellut Alvar Aallon töistä inspiroituneen ainutlaatuisen vaatemalliston.

Alvar Aalto (1898–1976) on todellinen modernin arkkitehtuurin ikoni, joka jätti lähtemättömän jälkensä arkkitehtuurin ja muotoilun historiaan. Hänen töitään korosti kyky luoda rakenteita, jotka ovat niin käytännöllisiä kuin käyttäjäläheisiäkin. Lisäksi niistä huokuu luonnonläheisyys ja äärimmilleen hiotut yksityiskohdat.

Yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön kanssa Makia on tutkinut Alvar Aallon arkkitehtuuritoimiston arkistoja, joiden pohjalta yhteistyömallisto on rakentunut. Mallisto on tulkinta Alvar Aallon töistä ja samalla kunnioitus hänen jättämäänsä kulttuuriperintöä kohtaan.

“Alvar Aallon tuottaman kulttuuriperinnön tunnetuksi tekeminen ei ole koskaan ollut niin innostavaa kuin nyt Makia-yhteistyön merkeissä. Nuorten kiinnostus Makian vaatetuotteisiin sekä Aallon arkkitehtuuriin ja muotoiluun on riemastuttava asia jo sinällään, mutta nyt pääsemme testaamaan, mitä yhteistyö voi tuoda tullessaan. Nyt ei ole tarkoitus pitää puheita, vaan tehdä laadukkaita tuotteita”, kertoo Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh.

Alvar Aalto & Makia -yhteistyömallistoa juhlistetaan Alvar Aalto -museossa, Jyväskylässä tiistaina 15.10.2019 klo 16-18. Tilaisuutta tähdittää DL Joniveli, luvassa myös pientä tarjoilua. Tervetuloa!

Mallisto on saatavilla 15. lokakuuta alkaen Makian omasta lippulaiva- ja verkkokaupasta, sekä valituista liikkeistä ja verkkokaupoista. Rajoitettu valikoima tuotteita on myynnissä myös Alvar Aalto -säätiön omissa museokaupoissa Jyväskylässä ja Helsingissä.

 

Lisätietoja: 
Toimitusjohtaja Tommi Lindh
Alvar Aalto -säätiö
puh. 044 562 1625
tommi.lindh@alvaraalto.fi

CCO Totti Nyberg
Makia Clothing Oy
puh. 045 844 4077
totti@makiaclothing.com

Kuva Mikko Ryhänen / Makia Clothing. Kuvauspaikkana Alvar Aallon ateljee, Helsinki.