Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Sisäministeriö on päätöksellään 24.1.2022 hyväksynyt arkkitehtuurin ja muotoilun alojen yhdessä tekemän liputuspäiväesityksen ja suosittaa yleistä liputusta koko maahan torstaina 3. helmikuuta 2022. Lippu nostetaan salkoon  suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun kunniaksi.

 

Yksitoista arkkitehtuurin ja muotoilun alan organisaatiota esitti yhdessä vuosi sitten Alvar Aallon syntymäpäivän (3. helmikuuta) muodostamista valtakunnalliseksi arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäiväksi. Esityksessä korostettiin suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä suomalaisen hyvinvointivaltion keskeisenä tekijänä.

”Arkkitehtuuri ja muotoilu ovat tärkeä osa suomalaista osaamista. Suomalaisessa suunnittelussa yhdistyvät hyvinvointiin, sivistykseen ja luontosuhteeseemme liittyvät arvot. Design ja funktionaalisuus ovat käsitteitä, jotka ovat luoneet kuvaa Suomesta maailmalla. Tässä keskeisinä uranuurtajina toimivat Alvar ja Aino Aalto, joiden työn kunniaksi sisäministeriö suosittaa liputusta. Suomalainen arkkitehtuuri ja muotoilu ovat liputuksen arvoisia”, lausuu sisäministeri Krista Mikkonen ministeriön tiedotteessa.

Valtion virastot ja laitokset on määrätty liputtamaan 3. helmikuuta. Jotta päivä saisi vakiintuneen aseman, toivotaan kaikkien, jotka kokevat arkkitehtuurin ja muotoilun valtakunnallisen liputuspäivän arvoiseksi, nostavan lipun salkoon kyseisenä päivänä. Liputuspäivästä saatavan palautteen perusteella sisäministeriö päättää mahdollisista myöhemmistä suosituksista.

Liputuspäiväesityksen allekirjoittivat yhdessä Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Designmuseo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Ornamo ry, Rakennustietosäätiö RTS, Sisustusarkkitehdit SIO, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen Arkkitehtuurimuseo ja Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK.

Ministeriön tiedote luettavissa sisäministeriön verkkosivuilla.

Arkkitehtuurin ja muotoilun alan toimijat järjestävät 3.-6.2.2022 Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät, joka kokoaa yhteen sekä live- että virtuaalitapahtumia eri puolilla Suomea. Tapahtuman teemana on ”Kestokulttuuri” ja päivien aikana yleisö voi juhlistaa arkkitehtuuria ja muotoilua myös osallistumalla kuvahaasteeseen ja virtuaaliliputukseen sosiaalisessa mediassa. Lue lisää Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä.


Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Toimitusjohtaja Tommi Lindh
puh. 044 562 1625
tommi.lindh@alvaraalto.fi