Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Järjestyksessään neljäs kansainvälinen Alvar Aalto -tutkijaseminaari siirtyy ensi vuoden kevääseen. Tapahtuma järjestetään Porissa toukokuussa 2021. Tarkempi ajankohta ja ohjelma julkaistaan elokuussa 2020.

Seminaarin teema, (EVER)GREEN ALVAR AALTO, herättelee tarkastelemaan Alvar Aallon tuotantoa eri näkökulmista – pohtimaan kuinka ajankohtaisia Alvar Aallon työskentelymenetelmät ja arkkitehtuurin taustalla vaikuttavat ajatukset tänä päivänä ovat ja kuinka ne heijastuvat tämän päivän arkkitehtuuriin ja suunnitteluun.

Teemaa lähestytään seminaarissa käytännöllisistä, teoreettisista, metaforisista ja kulttuurisista lähtökohdista, jotka ovat erityisen ajankohtaisia, kun puhutaan rakennusten tulevaisuudesta:

  • Voidaanko Alvar Aallon arkkitehtuuria ja muotoilua pitää kestävän suunnitteluperiaatteen mukaisina?
  • Kuinka Alvar Aallon suunnittelutyö ja tuotanto heijastuu ja vaikuttaa tänä päivänä arkkitehtuurin kentällä?
  • Kuinka kestävän kehityksen periaatteet huomioidaan Alvar Aallon rakennusten korjauksissa ja uudiskäytön suunnittelussa?

 

Call for papers
Alvar Aalto -akatemian koordinoiman tapahtuman Call for papers avataan uudelleen. Abstraktit liitteineen tulee lähettää 15.9.2020 mennessä.

Tutkijoita ja eri alojen asiantuntijoita pyydetään lähestymään aihetta (EVER)GREEN ALVAR AALTO ja lähettämään tutkimusabstrakteja seminaariin. Tarkemmat ohjeet seminaarista ja tutkimusabstraktien lähettämisestä löytyvät täältä.

Kansainvälinen Alvar Aalto -tutkijatapaaminen järjestetään yhteistyössä Alvar Aalto -akatemian ja Porin kaupungin kesken. Pori kuuluu kansainväliseen Alvar Aalto -kaupunkien verkostoon ja toimii verkoston puheenjohtajakaupunkina vuonna 2020.

Alvar Aalto tutkijaverkosto palvelee keskustelukanavana ja yhteyksien rakentajana kansainvälisten Alvar Aalto -tutkijoiden välillä. Verkoston kautta nostetaan esiin Aalto-tutkimuksen kannalta kiinnostavia tutkimusaiheita, jotka käsittelevät Alvar Aallon ja hänen arkkitehtitoimistonsa tuotantoa ja siihen liittyviä aihealueita.

 

Lisätietoja:
Ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen
Alvar Aalto -akatemia
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi