Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Järjestyksessään neljäs kansainvälinen Alvar Aalto -tutkijaseminaari järjestetään paikan päällä Porissa sekä virtuaalisesti 6.–7.5.2021.

Englanninkielisen seminaarin pääpuhujina ovat arkkitehti, Ph.D Antonello Alici, arkkitehti, FAIA, F.US Gunny Harboe, arkkitehti, SAFA Tapani Mustonen ja arkkitehti, SAFA Teemu Tuomi yhdessä noin 40 muun esitelmöitsijän kanssa. Tapahtuman ohjelma julkistetaan tammikuussa 2021.

Seminaarin teema, (EVER)GREEN ALVAR AALTO, tarkastelee Alvar Aallon tuotantoa eri näkökulmista. Se herättelee pohtimaan, kuinka ajankohtaisia Alvar Aallon työskentelymenetelmät ja arkkitehtuurin taustalla vaikuttavat ajatukset tänä päivänä ovat ja kuinka ne heijastuvat tämän päivän arkkitehtuuriin ja suunnitteluun.

Teemaa lähestytään seminaarissa käytännöllisistä, teoreettisista, metaforisista ja kulttuurisista lähtökohdista, jotka ovat erityisen ajankohtaisia, kun puhutaan rakennusten tulevaisuudesta:

  • Voidaanko Alvar Aallon arkkitehtuuria ja muotoilua pitää kestävän suunnitteluperiaatteen mukaisina?
  • Kuinka Alvar Aallon suunnittelutyö ja tuotanto vaikuttaa tänä päivänä arkkitehtuurin kentällä?
  • Kuinka kestävän kehityksen periaatteet huomioidaan Alvar Aallon rakennusten korjauksissa ja uudiskäytön suunnittelussa?

Seminaariin voi nyt ilmoittautua ja tapahtuman Early Bird -liput ovat saatavilla 31.3.2021 saakka tapahtuman verkkokaupassa.

Kansainvälinen Alvar Aalto -tutkijaseminaari järjestetään yhteistyössä Alvar Aalto -akatemian, Porin kaupungin ja muiden kumppanien kesken. Tapahtuma on osa Alvar Aalto -kaupunkien verkoston toimintaa ja se on järjestetty aiemmin Seinäjoella (2012), Rovaniemellä (2015) ja Jyväskylässä (2017).

Alvar Aalto tutkijaverkosto palvelee keskustelukanavana ja yhteyksien rakentajana kansainvälisten Alvar Aalto -tutkijoiden välillä. Verkoston kautta nostetaan esiin Aalto-tutkimuksen kannalta kiinnostavia tutkimusaiheita, jotka käsittelevät Alvar Aallon ja hänen arkkitehtitoimistonsa tuotantoa ja siihen liittyviä aihealueita.


Covid-19 info
Seuraamme koronavirustilannetta ja toivomme, että voimme järjestää tilaisuuden turvallisesti paikan päällä toukokuussa 2021. Tapahtuma toteutetaan myös virtuaalisesti, jolloin siihen voi osallistua mistä päin maailmaa tahansa.


Lisätietoja:
Ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen
Alvar Aalto -akatemia
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi

Villa Mairea (1937–39) Porin Noormarkussa. Valokuva Martti Kapanen © Alvar Aalto -säätiö.