Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museon näyttelysyksyn avaa arkkitehti Sakari Laitisen (1937−2015) kuvataidetta esittelevä näyttely. Laitisen kollaasimaisissa teoksissa yhdistyvät arkkitehtoninen ote ja kokeellinen materiaaleilla leikittely.

 

Värikkäitä ja tilallisia teoksia esittelevä näyttely tuo esiin rakennus- ja kuvataiteen taitajan teoskavalkadin, jolle on ominaista uuden kokeilusta ja etsimisestä inspiroituminen. Sakari Laitinen oli taitava piirtäjä, joka kuljetti kuvataidetta suunnittelutyönsä rinnalla opiskeluajoistaan lähtien. Hän vaikutti monipuolisesti arkkitehtuurin alalla ja omistautui kuvataiteelle kokonaan arkkitehtitoimistonsa suljettuaan. Laitisen töitä on nähty useissa näyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Arkkitehtuurimuseon tuottaman näyttelyn ovat kuratoineet Juhani Pallasmaa, Sara Nuortie ja Mikael Merenmies. Näyttelyn ripustuksesta on vastannut arkkitehti Juhani Pallasmaa. Sakari Laitisen teoksista koostuva näyttely on ollut keväällä 2017 esillä Arkkitehtuurimuseossa Helsingissä.

Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 26.9.2018 klo 18.00!
Näyttelyn avaa Arkkitehtuurimuseon va. museonjohtaja Reetta Heiskanen.

Näyttelyyn liittyy oheisohjelmisto, johon kuuluu mm. työpajoja ja yleisötapahtumia. Arkkitehtuurimuseon ja Rakennustiedon tuottama näyttelyjulkaisu Viiva, tila ja väri. Sakari Laitinen: konstruktioita on näyttelyn ajan myynnissä Alvar Aalto -museon museokaupassa.

Lue lisää lehdistötiedotteesta.

Lisätietoja
Museoamanunessi Mari Murtoniemi
puh. 040 355 9162
mari.murtoniemi@alvaraalto.fi


Viiva, tila ja väri. Sakari Laitisen konstruktioita
Alvar Aalto -museon Galleriassa 27.9.−4.11.2018
Alvar Aallon katu 7, 40600 Jyväskylä, www.alvaraalto.fi