Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -viikkoa vietetään tänä vuonna Kouvolassa 14.–22.8.2021. Alvar Aalto -viikko on elävä kaupunkitapahtuma, jonka teemat liittyvät monipuolisesti arkkitehtuuriin, muotoiluun ja taiteeseen, sekä niiden taustalla vaikuttaviin asioihin: kulttuuriin, historiaan ja ajan ilmiöihin. Tapahtumaviikko houkuttelee myös tutustumaan paikkakunnan rakennettuun ympäristöön ja rikkaaseen teolliseen perintöön.

”Kouvola on Alvar Aalto -kaupunki ja tapahtumaviikolla halutaan kääntää katse paikkakunnalla sijaitsevaan Alvar Aallon (1898–1976) tuotantoon”, kertoo Kouvolan kaupungin yhteyspäällikkö Anne Käki. Kouvolan Inkeroisista löytyy Aallon suunnittelema ainutlaatuinen kokonaisuus, johon kuuluvat vuosina 1937–56 suunniteltu paperitehdas ja siihen liittyvä asuinalue sekä vuonna 1940 valmistunut Tehtaanmäen koulu. Aalto suunnitteli paikkakunnalle myös Karhunkankaan omakotialueen tyyppitaloineen. ”Alvar Aallon Kouvolan kohteet ovat hyvä esimerkki kokonaisvaltaisesti suunnitellusta ympäristöstä ja erinomaisen kiinnostava tutustumiskohde”, mainitsee Käki.

Alvar Aalto -viikosta odotetaan Kouvolassa monipuolista ohjelmakokonaisuutta, jossa näkyy paitsi Alvar Aallon tuotanto, myös muunlaiset teemaan sopivat kulttuuritapahtumat. ”Mukaan etsitään nyt kumppaneita ja itsenäisiä toimijoita, jotka voivat ehdottaa tapahtumia Alvar Aalto -viikon ohjelmistoon poikkitaiteellisessa ja -tieteellisessä hengessä. Tapahtumiksi sopivat esimerkiksi eri teemoilla toteutetut opastetut kierrokset, luennot, näyttelyt ja performanssit”, kertoo Alvar Aalto -säätiön ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen.

”Toivomme, että ympäri kaupunkia levittäytyvä ohjelmisto saa liikkeelle niin kaupunkilaisia, lähiseutujen asukkaita kuin matkailijoitakin. Tavoitteena on, että tapahtumaviikon myötä Kouvola onkin ”Yhtä Aaltoa” elokuussa 2021!”, sanoo Anne Käki.

Tapahtumailmoittautumisia toivotaan 30.4.2021 mennessä ja ohjelmisto julkistetaan kesäkuun alussa. Lisätiedot ja ohjeet tapahtumien ilmoittamiseen löytyvät Alvar Aalto -viikon verkkosivuilta.

Alvar Aalto -viikon ilme on suunniteltu yhteistyössä XAMK:in (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu) opiskelijoiden ja Alvar Aalto -säätiön kesken.

Kouvola toimii vuonna 2021 kansainvälisen Alvar Aalto -kaupunkien verkoston puheenjohtajana ja Alvar Aalto -viikko on verkostoyhteistyön päätapahtuma. Tapahtumaviikko järjestetään yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Alvar Aalto -säätiön sekä lukuisten tapahtumajärjestäjien kesken.

 

Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi

Tuottaja Mira Caselius
puh. 040 7766 931
mira.caselius@alvaraalto.fi

Kouvolan kaupunki
Yhteyspäällikkö Anne Käki
puh. 040 749 1340
anne.kaki@kouvola.fi

Valokuva: Tehtaanmäen koulu Kouvolan Inkeroisissa. Kuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.