Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Jyväskylässä järjestetään uusi Alvar Aalto -tapahtuma elokuun viimeisellä viikolla.

27.8.-2.9.2018 järjestettävän Alvar Aalto -viikon ohjelmisto on nyt julkistettu.
Tapahtuma tuo kaupunkiin runsaan ohjelmakimaran, joka kutsuu osallistumaan arkkitehtuurista, asumisesta ja rakennetusta ympäristöstä kumpuaviin tilaisuuksiin.

Lähes kaikki Alvar Aalto -viikon tapahtumat ovat yleisölle maksuttomia – myös Alvar Aalto -museoon on vapaa pääsy. Tutustu koko ohjelmistoon ja poimi itsellesi mieleisimmät tärpit täältä.

Viikon aikana luvassa on muun muassa vehreitä teemakävelyjä Kehä Vihreällä ja tanssitaiteilija Helena Ratisen ohjaamia liikkeellisiä kierroksia Säynätsalon kunnantalolla ja Alvar Aalto -museossa. Musiikki- ja makuelämyksistä voi nauttia vaikkapa Muuramen kirkon kesäkonsertissa ja Aallon 120-vuotisleivoskahveilla. Aallosta ja arkkitehtuurista inspiroituneita hemmotellaan yli kolmellakymmenellä teemallisella, opastetulla kierroksella eri kohteissa. Alvar Aalto -museon kulisseihin pääsee kurkistamaan arkiston avoimessa iltapäivässä. Kansainvälistä väriä tapahtumaan puolestaan tuo arkkitehti Lars Bendrupin luento Aallon suunnitteleman, Tanskan Aalborgin taidemuseon kunnostuksesta.

Kaikille avoimen, poikkitaiteellisen kaupunkitapahtuman ohjelmistossa on myös hauskoja työpajoja lapsille. Aaltoon ja arkkitehtuuriin liittyviin vapaamuotoisiin keskustelutilaisuuksiin voi osallistua myös yllätyksellisissä ympäristöissä.

 

Asukkaat avaavat kotiensa ovet Aallon taloihin

Tapahtumarikas viikko huipentuu sunnuntaina 2.9.2018 ensimmäistä kertaa järjestettävään Aalto Open House -tapahtumaan, jossa tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus kurkistaa Alvar Aallon suunnittelemiin asuinrakennuksiin Jyväskylässä, kun asukkaat avaavat ovet yksityisiin koteihinsa.

Samaan aikaan Alvar Aalto -viikon kanssa Jyväskylään rantautuu 14. kansainvälinen Alvar Aalto Symposium, jonka teemana 30. – 31.8.2018 on ”Asumisen uudet ratkaisut kaupunkiympäristöjen muutoksessa”.

Alvar Aalto -viikon järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Alvar Aalto -säätiö, Jyväskylän kaupunki sekä lukuisat yhteistyökumppanit. Tapahtuma järjestetään vuorovuosina Alvar Aalto -kaupungeissa ympäri Suomen, ensimmäisen kerran Alvar Aalto -viikko järjestettiin vuonna 2017 Seinäjoella.

Tapahtumasivu löytyy osoitteesta: www.alvaraalto.fi/alvaraaltoviikko


Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Tuottaja Mari Forsberg
mari.forsberg@alvaraalto.fi
puh. 045 679 0920

Jyväskylän kaupunki
Viestintäjohtaja Helinä Mäenpää
helina.maenpaa@jkl.fi
puh. 050 5487422