Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -symposium on joka kolmas vuosi järjestettävä kansainvälinen arkkitehtuuriseminaari, joka tarkoituksena on herättää keskustelua modernin arkkitehtuurin taiteellisista, yhteiskunnallisista ja teknisistä haasteista sekä uusista innovaatioista. Tapahtuman järjestää Alvar Aalto -akatemia / Alvar Aalto -säätiö yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, Suomen Akatemian ja lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtuma on englanninkielinen.

Ohjelma ja puhujaesittelyt tapahtuman englanninkielisiltä sivuilta.

Symposiumissa kuultiin tänä vuonna yhdeksäntoista kiinnostavaa puheenvuoroa asumisen ajankohtaisista aiheista. Puhujina oli kansainvälisiä asiantuntijoita, jotka lähestyivät aihetta laaja-alaisista ja monitieteisistä näkökulmista. Symposiumin puheenjohtajana toimi arkkitehti, professori Markku Hedman.

Lavalle nousivat:
Elina Alatalo (Suomi), Selina Anttinen (Suomi), Stephen Bates (Englanti), Jaakko Blomberg (Suomi), Mikkel Frost (Tanska), Anne Kaestle (Sveitsi), Antti Lehto (Suomi), Katja Maununaho (Suomi), Elli Mosayebi (Sveitsi), Ola Nylander (Ruotsi),  Sofie Pelsmaker (Belgia), Peter Pichler (Italia), Sini Saarimaa (Suomi), Jyrki Tarpio (Suomi), Jeremy Till (Englanti), Verena Von Beckerath (Saksa), ja Anders Tyrrestrup (Norja/Tanska).

Tämän vuoden teema nosti esiin ajankohtaisia asumisen haasteita ja ratkaisuja muuttuvissa kaupunkiympäristöissä. Urbaani rakentaminen on jatkuvassa muutostilassa ja asuntotuotannon suuria haasteita ovat mm. energiankulutuksen pienentäminen, yhdyskuntarakenteiden tiivistäminen, lähiöalueiden rakennuskannan kunnostus- ja muutostyöt sekä muutokset asukkaiden ikärakenteissa.

LISÄTIETOJA

Nina Heikkonen
Alvar Aalto -akatemia / Alvar Aalto -säätiö
puh. 044  500 1257
academy@alvaraalto.fi