Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museo (1971–73) Jyväskylän Ruusupuistossa. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.
Jyväskylän Ruusupuistossa sijaitsevan Alvar Aalto -museon peruskorjaus on käynnistynyt. Vuosina 2021–23 toteutettavan peruskorjauksen yhteydessä rakennetaan myös Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon yhdistävä uudisosa.

 

Vaiheittain etenevässä peruskorjaushankkeessa uusitaan vuonna 1973 valmistuneen museon talotekniikkaa, korjataan rakenteita ja tehdään tulevia toimintoja palvelevia tilamuutoksia. Rakennuksen ulkopuoliset työt ovat käynnistyneet työmaan aitaamisella ja etenevät uuden maanalaisen ilmanvaihtokonehuoneen kaivu- ja rakennustöihin. Museon sisäpuolella tehdään ensimmäisenä pintojen suojaus- ja purkutöitä. Rakennustöiden vaikutus alueen liikennejärjestelyihin on kohtuullisen vähäinen.

Alvar Aalto -museon peruskorjauksen on määrä valmistua kevättalvella 2023.”Olemme tyytyväisiä, että korjaushanke on käynnistymässä suunnitellussa aikataulussaan. Erityisen tärkeää on, että korjaustoimissa huomioidaan ne modernin arkkitehtuurin erityispiirteet, jotka asettavat omat vaatimuksensa museorakennuksen kunnostamiselle”, kertoo Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh.

Tavoitteena on viihtyisät ja aiempaa paremmin asiakkaita ja tulevan museokeskuksen toimintaa palvelevat tilat. ”Odotamme jo innolla sitä vaihetta, jolloin kaksi Alvar Aallon suunnittelemaa museorakennusta yhdistyvät laajennusosalla. Se mahdollistaa myös uudenlaisen yhteistyön museoiden palvelujen ja toimintojen suunnittelussa ja toteutuksessa”, visioi Jyväskylän kaupungin museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen.

Uusi museokeskus avataan yleisölle näyttelyineen kesällä 2023.

Alvar Aalto -museon peruskorjauksen ja laajennusosan suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy. Rakennushankkeen pääurakoitsijaksi on valittu Rakennusliike U. Lipsanen Oy. Peruskorjauksen ilmanvaihtotöistä vastaa Are Oy, sähkötöistä Ajansähkö Oy, putkitöistä JKL-Hana Oy, rakennusautomaatiosta Caverion Suomi Oy ja turvajärjestelmistä BLC Turva Oy. Rakennushankkeen kokonaiskustannukset ovat 7,1 miljoonaa euroa alv 0 %.


Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Toimitusjohtaja Tommi Lindh
puh. 044 562 1625
tommi.lindh@alvaraalto.fi

Alvar Aalto -museo / Alvar Aalto -säätiö
Yli-intendentti Katariina Pakoma
puh. 0400 849 315
katariina.pakoma@alvaraalto.fi

Keski-Suomen museo
Museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen
puh. 050 355 5048
heli-maija.voutilainen@jyvaskyla.fi


Kuva: Alvar Aalto -museo (1971–73) Jyväskylän Ruusupuistossa. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.