Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Kiinalainen arkkitehti Zhang Ke on palkittu Alvar Aalto -mitalilla. Järjestyksessään 13. mitalisti julkistettiin Finlandia-talossa 12.9.2017 pidetyssä juhlaseminaarissa. Palkinnon jakamisesta vastasivat Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo, Rakennustaiteen seura, Suomen Arkkitehtiliitto ja Helsingin kaupunki.

Zhang Ke edustaa nousevaa, nuorta arkkitehtipolvea, joka on onnistunut suunnittelutyössään yhdistämään nykyarkkitehtuurin muotokielen ja historiallisten perinteiden säilyttämisen. Mitalituomaristo painotti Zhang Ken paikallisia rakennusmateriaaleja ja -tekniikoita suosivan arkkitehtuurin sopusointuista sovittamista ympäristöön sekä käyttäjälähtöistä suunnittelunäkökulmaa, joka ilmenee arkkitehtuurin inhimillisenä mittakaavana ja miellyttävänä tilakokemuksena.

Harvard Graduate School of Designista vuonna 1998 valmistuneen Zheng Ken arkkitehtuuria on esitelty useissa näyttelyissä ja biennaaleissa Euroopassa. Hän on palkitun ZAO/standardarchitecture -arkkitiehtitoimiston perustaja. Kysyttynä luennoitsijana tunnettu hän on myös vieraillut Helsinki Design Weekissä vuosina 2010 ja 2016.

Alvar Aalto -mitali täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja se jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1967. Kolmen vuoden välein jaettavalla mitalilla on haluttu palkita korkeatasoista, ajankohtaista ja luovaa suunnittelua edustavia arkkitehteja. Juhlavuoden kunniaksi mitali jaettiin tänä vuonna vuotta tavanomaista aiemmin. Mitalituomariston puheenjohtajana toimi japanilaissyntyinen arkkitehti Toshiko Mori. Lisäksi tuomaristoon kuuluivat tanskalainen arkkitehti Tina Saaby sekä suomalaisarkkitehdit Asmo Jaaksi ja Vesa Oiva.

Lue lisää vuoden 2017 Alvar Aalto -mitalitiedotteesta.

Tutustu Alvar Aalto -mitaliin ja sen historiaan 50 vuoden ajalta.

Vieraile arkkitehtitoimisto ZAO/standararchitecture -sivuilla.


Lisätietoja:

Tiedottaja Mirkka Vidgrén
Alvar Aalto -säätiö
mirkka.vidgren@alvaraalto.fi
puh. 040 168 5142

Johtaja Tommi Lindh (mitalitoimikunnan puheenjohtaja)
Alvar Aalto -säätiö
tommi.lindh@alvaraalto.fi
puh. 044 562 1625