Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aallon jalostettu maisema -seminaari järjestetään 23.10.2020 klo 12-18 Keski-Suomen museossa ja Alvar Aalto -museossa, Jyväskylässä. Seminaarin teemat keskittyvät Aallon arkkitehtuuriin maisemasuunnittelun näkökulmasta.

Osa seminaarin puheista toteutetaan etäyhteyden välityksellä. Seminaaria voi seurata sekä paikan päällä että etäyhteyden välityksellä striimattuna. Seminaari liittyy Alvar Aalto -museon ja Arkkitehtuurimuseon yhteistyössä toteuttamaan, Alvar Aallon jalostettu maisema -näyttelyyn, joka on esillä Alvar Aalto -museossa 25.10.2020 saakka.

Aallon opit maisema-arkkitehtuurista ovat yhteistä perintöämme ja sovellettavissa maisemasuunnitteluun yhä tänäkin päivänä, kun keskustelu luonnon roolista kaupungeissa on ajankohtainen. Seminaarin puheenvuorot valaisevat Alvar Aallon töiden lisäksi Aino Aallon roolia puutarha- ja maisemasuunnittelijana. Esitykset tuovat esiin myös näkökulmia Aaltojen suunnittelutyöhön vaikuttaneista ajankohtaisista arkkitehtuurin virtauksista, puutarhataiteesta sekä arkkitehtien ulkomaan matkoilla näkemistään ratkaisuista, joissa rakennettu ympäristö ja arkkitehtuuri nivoutuvat yhteen.

Seminaari sisältää teemoitettuja puheenvuoroja ja puhujina kuullaan neljää, ansioitunutta alan asiantuntijaa. Taidehistorioitsija, FM Teija Isohauta luennoi aiheesta ”Aalto maiseman tekijänä”. Arkkitehti Mona Schalinin esitys on nimeltään ”Puutarhat ja maisemat arkkitehdin näkökulmasta – Aino Aalto ja hänen sukupolvensa”. Professori Tom Simonsin luennon aiheena on ”Alvar Aallon puutarhataiteen lähteet ja kuinka hän ne leikillisesti sovelsi”. Seminaarin päättää Professori Vilhelm Helanderin esitys ”Välimeren maiseman ja kulttuurin merkitys Aallon arkkitehtuurissa”.

Seminaariesitysten jälkeen seuraa paneelikeskustelu sekä kakkukahvit ja opastettu kierros Alvar Aalto -museossa esillä olevaan Alvar Aallon jalostettu maisema -näyttelyyn. Keski-Suomen museon auditoriossa järjestettävä suomenkielinen seminaari on kaikille avoin ja maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista.

Seminaaria voi seurata ajantasaisena live stream -lähetyksenä. Esitysten taltioinnit kootaan katsottavaksi Alvar Aalto -säätiön verkkosivuille tapahtuman jälkeen.

Lisätietoa seminaarista ja sen ohjelmasta täältä.
Seminaariin ja sen oheistapahtumiin tulee ilmoittautua täällä.


Seuraamme COVID19-viruksen vaikutusta tapahtuman toteutukseen. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme.

 

Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi

 

Kuva: Teknillisen korkeakoulun päärakennuksen (nyk. Aalto-yliopisto) puisto. Kuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.

Tiedotetta on päivitetty 19.10.2020.