Siirry pääsisältöön

Kalenteri

HUOM: leiri siirtyy myöhempään ajankohtaan syksyllä. Seuraa tiedotusta, linkki verkkosivuille alla!

Tehdessä oppii!

Onko Alvar Aallon suunnitteleman Tehtaanmäen koulun tulevaisuus arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksessa?

Arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen leiri järjestetään 20.–22.8. Ankkapurhan kulttuuripuistossa, Kouvolassa. Majoitus ja ruokailut järjestetään Nuorisokeskus Anjalassa (Ankkapurhantie 6A, 46910 Anjala), työpajoja pidetään Tehtaanmäen koululla (Pihtojantie 8, 46900 Inkeroinen). Leirillä kokeillaan, rakennellaan ja opitaan itse tekemällä! Tarkoitus on testata uutta toimintaa koululla kohderyhmän kanssa ja tarkastella kasvatuksen toteuttamismahdollisuuksia yhteistyökumppaneiden kanssa. Samalla saadaan tärkeää tietoa kehittämisen tueksi. Leiri on suunnattu 5.–7. -luokkalaisille lapsille.

Leiri on osa Tehdes-kokonaisuutta, joka tarkastelee arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen teemaa sekä maailmankuulun arkkitehdin ja muotoilijan lapsille suunnittelemaa rakennusta. Kouvolan kouluverkkouudistuksen myötä koulutoiminta päättyy ja rakennukselle etsitään uutta käyttötarkoitusta.

Leiri alkaa perjantaina klo 17 ja päättyy sunnuntaina puolenpäivän jälkeen. Sisällöt ja aikataulut tarkentuvat kesän aikana.

Kuva: © Satu Ahopelto, Jere Hämäläinen ja Jenni Kolehmainen

Tapahtumatieto

Aika
20. – 22.8.2021
Paikka
Nuorisokeskus Anjala Anjala
Liput
Leirimaksu 50€
Lisätietoja:

Lisätiedot ja ilmoittautuminen leirille tapahtuman sivulla: xamk.fi/tehdeslastenleiri

Ilmoittautumisista ja leirin käytännön järjestelyistä vastaa Nuorisokeskus Anjala. Pedagoista sisältöä tarjoavat yhteistyökumppanit Suomen Muotoilukasvatusseura ry ja Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki.

Koulun tulevan toiminnan jatkokehittämisen tueksi kerätään palautetta ja havainnoiden käyttäjä-kokeilijoita, josta vastaa Xamk.

Verkkosivut:

Tehdes-tapahtumakokonaisuus: xamk.fi/tehdes/

Nuorisokeskus Anjala: nuorisokeskusanjala.fi/

 

Yhteystiedot:

Nuorisokeskus Anjala, toimisto p. 0405400049, nuorisokeskusanjala@ankkapurha.fi

Järjestäjät:

Leirin järjestävät yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Luovien alojen tutkimusyksikkö, Kouvolan kaupunki ja nuorisokeskus Anjala Kymin 100-vuotissäätiön rahoituksella.