Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Säynätsalon kunnantalo (Alvar Aalto 1949-52) on yksi arkkitehti Alvar Aallon merkittävimmistä töistä, jolla on oma asemansa 1900-luvun arkkitehtuurin historiassa. Jo rakennusvaiheessa talo herätti huomiota ainutlaatuisuutensa vuoksi. Rakennuksen valmistumisen jälkeen Säynätsaloon on virrannut innokkaita vierailijoita kaikkialta maailmasta: opiskelijoita, arkkitehtiryhmiä ja yksittäisiä vierailijoita, nykyään noin 3000-4000 vuosittain. On todettu, että Kunnantalo on tehnyt Säynätsalosta Suomen kansainvälisesti tunnetuimman saaren. Lähde: www.jyvaskyla.fi/saynatsalo/kunnantalo.

Säynätsalon kunnantalo on toteutettu vuonna 1949 pidetyn kutsukilpailun pohjalta. Aalto loi kunnantalosta pienelle Säynätsalolle monumentaalisen kohokohdan. Linnamaisen punatiilirakennuksen keskellä on korotettu sisäpiha, josta on käynti kunnan hallinnollisiin tiloihin ja kirjastoon. Kunnanvaltuuston istuntosali kohoaa muuta rakennusryhmää korkeammalle ja hallitsee juhlavasti aluetta. Rakennuksessa on myös asuntoja ja liiketiloja, joista osa on muutettu muihin tarkoituksiin. Kunnantalon rakentamista Aalto valvoi pieteetillä. Se onkin yksi hänen pääteoksistaan.

Säynätsalon kunnantalo on yleisölle avoinna Alvar Aalto -viikon aikana joka päivä klo 12-18, tiistaina klo 12-20. Opastetut kierrokset suomeksi ja/tai englanniksi kunnantalolla päivittäin klo 13-14. Town Hall Shopissa on myynnissä mm. Artekin ja Johanna Gullichsenin tuotteita. Lämpimästi tervetuloa!

Kuva: Harri Taskinen

Tapahtumatieto

Aika
27.8. – 2.9.2018 13:00 - 14:00
Paikka
Säynätsalon kunnantalo, Parviaisentie 9 Jyväskylä
Liput
Vapaa pääsy
Lisätietoja:

Tavolo Bianco Oy
Harri Taskinen
harri.taskinen@tavolobianco.com
p. 040 1971 091