Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Säynätsalo Town Hall Café & Bakery avoinna Alvar Aalto -viikon aikana!

Uudenuusi kahvila Säynätsalo Town Hall Café & Bakery on auki laajennetuin aukioloajoin Alvar Aalto -viikon aikana. Leipuri-kondiittori Hannele Aapakari-Keinosen luotsaamasta kahvilasta voit ostaa arkkitehtuurivierailun yhteydessä kupillisen hyvää kahvia ja vastaleivottuja korvapuusteja ja vaikka lasillisen kuohuviiniä kesän kunniaksi. Leipomo-konditorian tuotteiden salaisuus piilee siinä, että niissä yhdistyvät suomalaisen makumaailman mieltymykset, sekä taito valmistaa tuotteet huolella viimeistä yksityiskohtaa myöten.

Säynätsalo Town Hall Café & Bakery sijaitsee katutasossa kunnantalon ns. liiketilasiivessä, vanhan pankin tiloissa.  Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

Town Hall Café & Bakeryn aukioloajat Alvar Aalto -viikon aikana:
ma-pe klo 8.00-18.00 (ti pidennetty aukioloaika klo 20 asti)
la-su klo 10.00-18.00

Säynätsalon kunnantalo (Alvar Aalto 1949-52) on yksi arkkitehti Alvar Aallon merkittävimmistä töistä, jolla on oma asemansa 1900-luvun arkkitehtuurin historiassa. Jo rakennusvaiheessa talo herätti huomiota ainutlaatuisuutensa vuoksi. Rakennuksen valmistumisen jälkeen Säynätsaloon on virrannut innokkaita vierailijoita kaikkialta maailmasta: opiskelijoita, arkkitehtiryhmiä ja yksittäisiä vierailijoita, nykyään noin 3000-4000 vuosittain. On todettu, että Kunnantalo on tehnyt Säynätsalosta Suomen kansainvälisesti tunnetuimman saaren. Lähde: www.jyvaskyla.fi/saynatsalo/kunnantalo.

Säynätsalon kunnantalo on toteutettu vuonna 1949 pidetyn kutsukilpailun pohjalta. Aalto loi kunnantalosta pienelle Säynätsalolle monumentaalisen kohokohdan. Linnamaisen punatiilirakennuksen keskellä on korotettu sisäpiha, josta on käynti kunnan hallinnollisiin tiloihin ja kirjastoon. Kunnanvaltuuston istuntosali kohoaa muuta rakennusryhmää korkeammalle ja hallitsee juhlavasti aluetta. Rakennuksessa on myös asuntoja ja liiketiloja, joista osa on muutettu muihin tarkoituksiin. Kunnantalon rakentamista Aalto valvoi pieteetillä. Se onkin yksi hänen pääteoksistaan.

Kuva: Ilona Pietiläinen

Tapahtumatieto

Aika
27.8. – 2.9.2018 ma-pe klo 8:00 - 18:00, ti 8:00 - 20:00, la-su 10:00 - 18:00
Paikka
Café & Bakery, Säynätsalon kunnantalo, Parviaisentie 9 Jyväskylä
Liput
Vapaa pääsy
Lisätietoja:

Säynätsalo Town Hall Café & Bakery
Hannele Aapakari
asiakaspalvelu@aabakery.fi
p. 0400 174 110