Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Sähkö on monitaiteellinen klubi, jossa runonlausuntaan ja muihin kirjallisiin esityksiin yhdistetään musiikkia, tanssia, performanssia ja muita taiteita. Sähkön tavoitteena on rikastaa Jyväskylän kulttuurielämää tasokkailla kirjailija- ja taiteilijavierailla sekä laajentaa käsitystä kirjallisuuden ja muiden taiteiden suhteesta. Näin saamme paikan päälle myös eri taidemuodoista kiinnostunutta yleisöä.

Syksyn ensimmäisellä Sähkö-klubilla purjehditaan monsuunisateiden kostuttamilta tulvapelloilta olemassaolon ihmetykseen, jossa yö ja lasi syleilevät, rakkaus kutoo sukkaa palatsin portailla ja valokimput viskovat ilmaan jasmiinintuoksuista puuteria. Klubi on samalla Alvar Aalto -viikon iltatapahtuma, johon on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Esiintyjistä ja esityksistä:

HARRY SALMENNIEMI kuuluu suomalaisen nykykirjallisuuden omaperäisimpiin tekijöihin. Hän on julkaissut kuusi runoteosta, joista viimeisin Yö ja lasi ilmestyi keväällä 2018. Kirjojensa lisäksi Salmenniemi tunnetaan taiteidenvälisistä yhteistöistään. Hän on saanut lukuisia palkintoja, ja hänen tekstejään on käännetty useille kielille. Salmenniemi elää ja kirjoittaa Jyväskylässä.

HELENA SINERVO oli ammatiltaan pianonsoitonopettaja ennen kuin kirjallisuus vei voiton musiikista. Hän on julkaissut lukuisia runokokoelmia, Finlandia-palkitun romaanin, lastenrunokirjoja sekä käännösteoksia. Hänen runojaan on käännetty noin kolmellekymmenelle kielelle. Sähkö-klubilla Sinervo saa seurakseen muusikko Maija Anttilan, joka toimii pääasiassa nykymusiikin, vapaan improvisaation ja progepunkin parissa työvälineinään klarinetit ja live-elektroniikka. Yhdessä he tarjoilevat seitsemän lajin ambient-illallisen, jossa yhdistyvät unenomainen äänimaisema, bassoklarinetin maanläheinen sointi sekä Sinervon keväällä ilmestyneen Mervelin säkeet.

MIKKO VÄÄNÄNEN on Hindostaanissa asunut ja matkaillut kirjoittaja, joka ei yritäkään olla historioitsija, yhteiskuntatieteilijä, indologi tai minkään muunkaan alan päivystävä dosentti. Sen sijaan hän pyrkii esittämään tarkasti ja aistivoimaisesti sattumuksia tai ilmiöitä, jotka vangitsevat myös lukijan mielikuvituksen. Jyväskylään Väänänen saapuu Tampereelta, mukanaan Siuronkosken Painolta tuoksuva esikoiskirja Minä heiluu, jonka ilmestymistä juhlistetaan Sähkö-klubilla.

LYYTI on joensuulaislähtöinen, nyt jo helsinkiläistynyt lauluntekijä, joka haluaa esiintymisillään tuoda lohtua ja hyvää hyrinää, tarjota juomavettä ryytyneille. Lyytin musiikki on sisuksissa rämisevää runoelmapoppia. Laulut vievät salonkikelpoiseen humalaan, tulipaloa katsomaan ja patsaita kaatamaan. Sähkö-klubille Lyyti valmistelee erikoiskeikan, jossa laulettu ja lausuttu teksti nivoutuvat yhteen.

Lyytin musiikkiin voi tutustua netissä:

https://open.spotify.com/artist/1thzcI6KSWuEdFD35WJTtE

https://soundcloud.com/lyytinlauluja

https://www.youtube.com/watch?v=QAphdLszTYE

Kuva: Antti Makkonen

Tapahtumatieto

Aika
lauantai 1.9.2018 20:00 - 22:30
Paikka
Bar Vakiopaine, Kauppakatu 6 Jyväskylä
Liput
Vapaa pääsy
Lisätietoja:

Keski-Suomen kirjailijat ry
Johannes Silvennoinen
kirjailijatalo@gmail.com
p. 040 706 9746