Siirry pääsisältöön

Kalenteri

”Abstrakti taide on parhaimmillaan eräänlainen kristallisoitumisprosessin tulos. Kenties tästä johtuu sen tajuttavuus puhtaasti ja yksinomaan tunteen kautta, vaikka sen sisällä ja takana onkin konstruktiivisia ajatuksia ja inhimillisen tragedian kudelmaa.  Se on tavallaan ase, joka voi siirtää meihin puhtaasti humaanin tunnevirtauksen, joka jollain tavalla on mennyt kirjoitetulta sanalta hukkaan.”
Alvar Aalto, Domus, 1947

Näyttelyn kuraattori Kari Kenetti on kutsunut Kuvan ja tilan rihmastoa -näyttelyyn kymmenen taiteilijaa, joista kukin on saanut oman huoneensa/tilansa.  Näin kokonaisuuden voi myös nähdä sarjana yksityisnäyttelyitä. Samalla tästä syntyy mielenkiintoinen suhdeverkosto, jossa kukin näyttely on osa kokonaisuutta ja näin muodostamassa kudelmaa, jossa erilaiset taiteelliset lähtökohdat, tekniikat ja sisällölliset pyrkimykset resonoivat keskenään.

Näyttelyn taiteilijat: Inka Bell, Kari Cavén, Juha van Ingen, Shoji Kato, Pekka Nevalainen, Paul Osipow, Marjatta Palasto, Silja Rantanen, Pekka Sassi ja Päivi Sirén.

Kuvan ja tilan rihmastoa 16.6.–30.9.2023 Paimion parantolassa, Alvar Aallon tie 275, 21540 Paimio

Kuvan teos: Shoji Kato: In and Out of Places, 2009

Tapahtumatieto

Aika
16.6. – 30.9.2023
Paikka
Paimion parantola Paimio
Liput
Lisätietoja