Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Näyttely juhlistaa Alvar Aallon nimeä kantavan kansainvälisen arkkitehtuuripalkinnon juhlavuotta sekä esittelee mitalin voittajat perustamisvuodesta tähän päivään saakka.

Mitalistit edustavat kattavaa läpileikkausta viimeisten 50 vuoden aikana arkkitehtuurissa tapahtuneista kehityslinjoista ja tyylisuuntauksista. Palkinnon historian aikana mitalilla on palkittu ansioituneen ja tinkimättömän uran tehneitä arkkitehteja, mutta myös hiljattain kansainväliselle kentälle nousseita tekijöitä.

Juhlavuosinäyttely on tuotettu yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön ja Arkkitehtuurimuseon kesken.

Alvar Aallon suunnittelema mitali perustettiin vuonna 1967 kunnioittamaan luovaa arkkitehtonista työtä. Mitali voidaan myöntää elossa olevalle henkilölle, joka on erittäin merkittävällä tavalla ansioitunut luovan arkkitehtuurin alalla ja jatkanut Aallon perintöä kestävän ja ihmisläheisen suunnittelun muodossa. Palkinnon historiassa korostuu ajaton periaate arkkitehtuurista yhteiskunnallisena työkaluna ja sosiaalisten suhteiden lujittajana.

Alvar Aalto -mitalilla on 50 vuoden saatossa palkittu ansioituneita arkkitehteja 10 eri maasta. Tunnustus jaettiin juhlavuonna 13. kerran. Mitalin jakamisesta vastaavat Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Rakennustaiteen seura ja Helsingin kaupunki.

Tapahtumatieto

Aika
13.9.2017 - 25.2.2018
Paikka
Arkkitehtuurimuseo Helsinki
Liput
Aikuiset 10 €, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 5 €
Aukioloajat

ti-su klo 11-18, ke klo 11-20