Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Tapahtuma on täynnä!

Piirtäminen on parhaimmillaan sanatonta ajattelua, käden ja silmän yhteistyötä. Arkkitehtuuria luonnostelemalla tulee katsoneeksi tarkkaan, käsittäneeksi tilan ja huomanneeksi yksityiskohtia. Alvar Aalto piirsi läpi elämänsä: luonnosteli matkoillaan luontoa ja rakennettua, kiteytti ratkaisuja pienille lapuille työntekijöiden pöydille ja vakuutti tilaajan mukaansatempaavilla havainnekuvilla. Hän halusi usein itse piirtää viimeistellyt, tunnistettavat yksityiskohdat.

Alvar Aalto suunnitteli ateljeensa helpottaakseen kasvavan toimistonsa tilapulaa. Rakennus valmistui 1955 Munkkiniemeen kävelymatkan päähän Aaltojen omasta kodista. Aalto oli mestari luomaan tunnelmaa valolla. L-muotoisen talon toinen sakara, piirustussali, heijastaa valkoisella, kaltevalla katollaan luonnonvalon ikkunoista työpöydille. Talon veistoksellisempi osa on arkkitehdin luovan työn tila, josta avautuu näkymä puutarhaan. Piha on linkki luonnon ja arkkitehtuurin välissä ja rauniomainen amfiteatteri vihjaa antiikin Kreikkaan, kulttuurin alkulähteille. Aallon mielipaikaksi muodostui laajennusosan kodikas, viuhkanmuotoinen taverna.

Tule kokemaan Aallon ateljee piirtämällä! Työpaja sisältää lyhyen opastuksen, vinkkejä katsomiseen ja aiheiden valintaan. Oma piirtäminen on keskiössä. Sopii kaikille, aloittelijoista kokeneisiin piirtäjiin. Piirustusmateriaalit ja -alustat tulevat talon puolesta. Työpajan ohjaa  kuvataiteilija Liisa Hilasvuori.

Sunnuntaina 7.5.2023 klo 15.30 – 17.30, Alvar Aallon Ateljee, Tiilimäki 20.

Työpaja on maksuton ja osa Open House Helsinki -tapahtuman ohjelmaa.

Tapahtumatieto

Aika
Sunnuntai 7.5.2023 15:30-17:30
Paikka
Alvar Aallon ateljee Helsinki
Liput
Vapaa pääsy ennakkoilmoittautuminen
Lisätietoja

Tapahtuma on täynnä!

Open House Helsinki