Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar ja Elissa

”Säynätsalo vuonna 1952. Pieni kunta saaressa keskellä kauneinta Suomea. Kimalteleva järvimaisema, punahehkuinen männikkörinne aamuhehkussa, kukoistava puunjalostusteollisuus jälleenrakennuksen kautta elävässä itsenäisessä maassa. Suomen Tahiti. Vasta valmistunut maailman kaunein kunnantalo ja ilmassa nuorta rakkautta.”

Teoksessa Alvar Aallon arkkitehtuuri, Helena Ratisen tanssitaide ja Pekka Nättisen multi-instrumentaalinen musiikki kutoutuvat tasapainoiseksi kokonaisuudeksi, joka imaisee yleisön mukaansa. Alvar ja Elissa kertoo myös Alvar Aallon ja Elsa Mäkiiemen (myöhemmin Elissa Aalto) rakkaustarinasta. Teos on suunniteltu Säynätsalon kunnantaloon, joka on yksi Aallon merkittävimmistä töistä. Vuonna 2018 vietetään Alvar Aallon 120-vuotisjuhlaa.

Esiintyjät jakavat yleisön kanssa innostuksensa sekä talon arkkitehtonisista kokonaisuuksista että sen monista yksityiskohdista: Ratinen tutkii ja mittaa tilaa kehollisesti, antaa assosiaatiovirran liikkua fyysisestä tilasta muistoihin, historiaan, arkkitehtuurin teoriaan, kuulopuheisiin ja esitystilanteeseen. Nättinen tuo melodioita ja äänimaisemia tähän paikkaan, jossa on aikojen saatossa ehtinyt tapahtua paljon.

Helena Ratinen on jyväskyläläinen, pitkänlinjan tanssitaiteilija. Hän on jo vuosia tutkinut Alvar Aallon arkkitehtuuria tanssin näkökulmasta, erityisesti vuonna 2017 Tanssin Aallolla -hankkeen puitteissa. Pekka Nättinen on Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen kapellimestari ja muusikko.

Teos toteutetaan Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen yhteistuotantonta. Teos on osa Tanssin Aallolla -hanketta, jonka tarkoituksena on pohtia miltä Alvar Aallon arkkitehtuuri näyttää liikkeen ja tanssin näkökulmasta tarkasteltuna. Hankkeen kumppaneina toimivat Keski-Suomen Tanssin Keskus ja Alvar Aalto -säätiö.

Kohderyhmä: Teos on suunnattu aikuisille, mutta soveltuu myös perheille.
Kesto: 1 tunti
Muuta huomioitavaa: Yleisö liikkuu esiintyjien mukana rakennuksessa, joka valitettavasti ei ole esteetön. Teos ei siksi sovellu liikuntarajoitteisille, jotka tarvitsevat apuvälineitä liikkumisen tueksi. Vapaalippuja esitykseen voi noutaa Säynätsalon kunnantalolta tiistaista 28.8. klo 12 alkaen.

Kuva: Matti Häyrinen

Tapahtumatieto

Aika
Tuesday 28.8.2018 16:15 - 17:15
Paikka
Säynätsalon kunnantalo, Parviaisentie 9 Jyväskylä
Liput
Vapaa pääsy Vapaalippuja esitykseen voi noutaa Säynätsalon kunnantalolta tiistaista 28.8. klo 12 alkaen.
Lisätietoja:

Keski-Suomen Tanssin Keskus
Johanna Muhonen
johanna.muhonen@tanssinkeskus.fi
p. 044 399 2234