Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Tule mukaan opastetulle arkkitehtuurikierrokselle Jyväskylän uusille kehittyville alueille!

Ekskursion aikana näet muun muassa Kankaan alueen ja Puukuokka-kerrostalon Kuokkalassa. Kierros päättyy yhteen Alvar Aallon mestariteoksista, Säynätsalon kunnantalolle. Matkat kuljetaan yhdessä bussilla, joka lähtee Alvar Aalto -museon edestä.

KANGAS – PAIKKA NIIN IHMISILLE KUIN YRITYKSILLEKIN

Kangas on Jyväskylän keskustan laajenemisalue – paikka niin ihmisille kuin yrityksillekin. Tavoitteena on rakentaa Kankaasta tulevaisuudessa 5000 asukkaan ja 2100 työpaikan alue. Yli 100-vuotinen paperitehtaan historia näkyy Kankaan arjessa. Paperitehdas lopetti toimintansa vuonna 2010 ja alue siirtyi Jyväskylän kaupungin omistukseen marraskuussa 2011.

KUOKKALA – KIRKKO JA PUUKUOKAN ASUINRAKENNUS

Kuokkalan kirkko on kompakti, veistoksellinen rakennus, jossa kaikki toiminnot ovat tunnistettavan hahmon sisällä. Kirkko on meidän aikamme arkkitehtuuria, mutta siinä on viittauksia rakennusperinteeseen suodatettuna ja uudelleen tulkittuina. Puukuokka on ensimmäinen esimerkki kahdeksan kerroksisesta puutalosta, joita Suomessa on voitu rakentaa vuodesta 2011 lähtien.

ALVAR AALLON SÄYNÄTSALON KUNNANTALO

Säynätsalon kunnantalo on yksi arkkitehti Alvar Aallon merkittävimmistä töistä, jolla on kansainvälisesti tunnettu asema modernin arkkitehtuurin historiassa. Säynätsalon kunnantalo on monitoimirakennus, jossa toimivat kunnanhallinto (vuoteen 1993 asti) ja kirjasto. Rakennuksessa on myös asuntoja, liiketiloja ja vierashuoneita. Kierroksen jälkeen voit nauttia kunnantalon uuden kahvilan tarjoiluista.

Arkkitehtuurikierros on osa 14. kansainvälisen Alvar Aalto Symposiumin ohjelmaa ja se on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille.

Kuva: Säynätsalon kunnantalo (1949-52). Kuva Maija Holma, Alvar Aalto -museo.

Tapahtumatieto

Aika
Lauantai 1.9.2018 9:00-12:00
Paikka
Lähtöpaikka: Alvar Aalto -museo, Alvar Aallonkatu 7 Jyväskylä
Liput
15 € Hinta sisältää bussikuljetuksen ja opastuksen.
Lisätietoja:

Ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen / Alvar Aalto -akatemia
p. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi

Osta liput lippukaupasta