Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Hei, tule mukaan viettämään iltaa museolle!
Illan aikana voit osallistua Alvar Aalto -museon näyttelyopastukselle, ottaa osaa MIELENtila -mindfulness-harjoitukseeen tai mielenTILA -työpajaan, katsoa Aalto-aiheisia elokuvia ja nauttia Cafe Alvarin iltapalabuffetin herkuista. Samalla voit tutustua näyttelyihimme ja kiinnostavaan museokauppaamme, joka on auki koko illan ajan.

Illan ohjelma:

klo 18 Opastus Asuntomme probleemina -näyttelyyn
Tutkimusretkelle Aallon suunnittelemiin asuntoihin ja yksityistaloihin opastaa museoamanuenssi Mari Murtoniemi.

klo 19-20 MIELENtila -harjoituksia
Miten sinun mielesi ja kehosi voi juuri nyt? Tule viettämään pieni hengähdystauko työviikon keskellä. Teemme mindfulness-harjoituksia ja harjoittelemme samalla tietoista läsnäoloa. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta ja se sopii kaikille aikuisille. Aloitamme tasan klo 19 Bio Alpista, joten tulethan ajoissa paikalle. Varmista paikkasi ilmoittautumalla 28.8. mennessä: museum@alvaraalto.fi tai p. 040 135 6210. Maksimiosallistujamäärä 15 hlöä. Ohjaajana toimii mindfulness-ohjaaja Mari Forsberg.

klo 19.00-21 Iltapalabuffet Cafe Alvarissa. Cafe Alvarin mahtava vegebrunssi on siirtynyt Alvar Aalto -viikon kunniaksi iltaan. Varaa paikkasi ihanalta iltapalalta Cafe Alvarin herkkujen ääreltä.
19 €/hlö, alle 12-vuotiaat euron per ikävuosi. Kaikki ruoat täysin vegaanisena. Pöytävarauksen teko suotavaa: cafealvar@gmail.com tai 044 3213 956.
Vegebrunssin menu:
• Päärynä-cashewsalaattia
• Friteerattua kukkakaalia + vegemajoneesidippi
• BBQ-seitania
• Mantelijuustoa timjamiöljyllä
• Mausteiset papu-kasvistortillarullat
• Tapenadea
• Kesäkurpitsatsatsikia
• Nokkosfoccacciaa
• Suklaakakkua
• Porkkanakuppikakkuja
• Raparperijuomaa, kahvia ja teetä

klo 19-22 mielenTILA -työpaja
Ihmisen mieli on kuin talo, jossa on lukemattomia huoneita – ajatuksia, muistoja, tunteita ja unelmia. Joskus vietämme pitemmän aikaa jossakin huoneessa. Toisinaan vaellamme tilojen halki ja vain viivähdämme hetken jossakin. Rakenna museon työpajatila URBS:ssa oman ’mielen tila’ tai ’ajatusten pesä’ inspiroituneena ’Asuntomme probleemina’ -näyttelyn teemoista erilaisin kierrätysmateriaalein. Työpaja sopii kaikenikäisille. Non-stop. Vapaa pääsy. Ohjaajana museolehtori Lotta Leskelä

Klo 20 elokuva ’Villa Mairea’ Bio Alpissa

Alvar Aalto suunnitteli Villa Mairean kodiksi ystävilleen Maire ja Harry Gullichsenille ja heidän perheelleen Noormarkun mäntymetsään Toisen Maailmansodan aattona. Ahlströmin ruukkialueella sijaitsevasta talosta tuli yksi modernismin aikakauden arkkitehtonisista ikoneista. Rax Rinnekankaan runollinen dokumenttielokuva kertoo Villa Mairean suunnitteluprosessin ja sisällön keskeisenä osana suomalaista kulttuuriperintöä, japanilaista asketismia ja kansainvälistä modernismia. Kesto 50 min, kieli suomi, tekstitys englanniksi.

Klo 21 elokuva ”Arkkitehtiperheen koti” Bio Alpissa

Aino ja Alvar Aallon kotitalo Helsingin Munkkiniemessä on kansainvälisesti tunnettu arkkitehtuurinähtävyys, joka herätti kiinnostusta jo valmistuttuaan 1936. Talo oli perheen koti ja sen välittömässä yhteydessä toimi myös  arkkitehtitoimisto Alvar Aalto. Toimistolla ja sen työntekijöillä oli suuri merkitys kodin arkielämässä. Talon henkeen ja luonteeseen vaikutti paljon Aino Aalto, joka rauhallisena ja harkitsevana henkilönä oli vastapaino boheemille miehelleen Alvarille.

Lapsuuden kodin elämää muistelevat Aino ja Alvar Aallon lapset Johanna Alanen ja Hamilkar Aalto. Aaltojen perhetuttu professori Kristian Gullichsen kertoo työstä Aallon toimistossa 1950-luvulla. Asiantuntijat: Ulla Kinnunen ja Markku Lahti. Kesto: 24 min, kieli suomi. Tuotanto: Alvar Aalto -museo ja Studio Anssi Blomstedt 2008.

Klo 22 museon ovet sulkeutuvat

Kuva: Alvar Aalto museo / Tatjana Rukavitsona

Tapahtumatieto

Aika
Wednesday 29.8.2018 18:00 - 22:00
Paikka
Alvar Aalto -museo, Alvar Aallonkatu 7 Jyväskylä
Liput
Vapaa pääsy
Lisätietoja:

Alvar Aalto -museo
Pia Poskiparta
pia.poskiparta@alvaraalto.fi
p. 040 135 6210

www.alvaraalto.fi