Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Perjantaina 25. tammikuuta tulee kuluneeksi 125 vuotta Alvar Aallon ensimmäisen vaimon, arkkitehti Aino Aallon syntymästä. Arkkitehtipariskunnan yhdessä luomien projektien ohessa hänellä oli tärkeä rooli myös itsenäisenä suunnittelijana ja taiteellisena johtajana vuonna 1935 perustetussa sisustusliike Artekissa. 1940-luvun Aino Aalto toimi koko yhtiön johtajana varhaiseen poismenoonsa 1949 asti.

Aino Aalto työskenteli aikakautensa modernien ja sosiaalisten ihanteiden mukaisesti. Aino-design kumpusi useimmiten arkipäivän käytännöllisestä tarpeesta, oli se sitten neuvolakalusteiden piirtämistä tai yksityiskodin sisustussuunnittelua. Kaikki hänen suunnittelupöydällään syntynyt oli laadukasta ja esteettisyydessään viimeiseen asti harkittua. Voisi sanoa, että hän pyrki suunnittelutyössään ”ylevöittämään arkea”.

Aino Aaltoon ja hänen tuotantoonsa perehdyttää intendentti Katariina Pakoma esittelykierroksella museon perusnäyttelyssä. Esittelyn johdantona nähdään kuvakimara Aino Aallon töistä ja elämänvaiheista.

Päivän ajan Café Alvarissa on tarjolla leivonnaisia Aino Aallon reseptivihkosta, ja Alvar Aalto Shopissa ovat Aino Aalto -kirjat 20% alennuksella.

Tapahtumatieto

Aika
Perjantai 25.1.2019 17-18
Paikka
Alvar Aalto -museo Jyväskylä
Liput
Vapaa pääsy