Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Ulkohavainnekuva Aalto2-museokeskuksesta. Havainnekuva arkkitehtitoimisto A-konsultit.

Tervetuloa kuulemaan Alvar Aallon syntymäpäivänä Keski-Suomen museoon, millainen uusi Aalto2-museokeskus tulee olemaan ja mitä siellä voi tehdä, nähdä ja kokea!

Jyväskylän Ruusupuistossa avautuu lauantaina 27.5.2023 upea kulttuuriperinnön, arkkitehtuurin ja muotoilun kohtaamispaikka, Aalto2-museokeskus. Siellä toimii yhdessä kaksi museota, Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo.

Kaikille avoimen tapahtumapäivän aikana KeMu:n aulassa on paikalla molempien museoiden väkeä kertomassa tulevasta museokeskuksesta, mukana juhlahumussa myös molempien museoiden johtajat, museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen ja Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh. Aiheeseen voi tutustua myös auditoriossa pyörivän kuvaesityksen kautta.

Aalto2:n ja Alvar Aallon 125-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tarjoamme kakkukahvit 150 ensimmäiselle kävijälle. Päivän aikana voi myös osallistua Aaltoa yhdessä -työpajaan ja valmistaa oman pienoismallin rakennuksesta, jossa näkyy kohtaaminen, yhdistäminen ja yhdessäolo.


OHJELMA

11-18 KeMu avoinna, vapaa pääsy

12  alkaen kakkukahvit ensimmäiselle 150 kävijälle

12-17 Aalto2-kuvaesitys auditoriossa
KeMun ja Alvar Aalto -museon henkilökuntaa paikalla kertomassa Aalto2-museokeskuksesta

14-17 Aaltoa yhdessä -työpaja puuhatila Nappulassa

Kaikki kulttuurihistorian, Aallon, arkkitehtuurin ja muotoilun ystävät – lämpimästi tervetuloa paikan päälle juhlistamaan tulevaa, uutta Aalto2-museokeskusta ja Alvar Aallon syntymäpäivää!

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on kaikille avoin. Tapahtuma on osa Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien ohjelmaa.

 

Lisätietoja: 
Keski-Suomen museo
Puh. 050 360 8020
ksmuseo.info@jyvaskyla.fi

 

 


Vuonna 2023 on kulunut 125 vuotta Alvar Aallon (18981976) syntymästä. Modernin suunnittelun uranuurtajat, arkkitehdit Alvar, Aino ja Elissa Aalto tekivät poikkeuksellisen rikkaan ja monipuolisen uran sekä Suomessa että kansainvälisesti. Juhlavuoden aikana Alvar Aalto -säätiö tuo esiin – yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa – Alvar Aallon arkkitehtitoimiston (19231994) tarinaa ja töiden taustalla vaikuttaneita, yhä tänäkin päivänä ajankohtaisia ajatuksia.

 

Kuva: Ulkohavainnekuva Aalto2-museokeskuksesta, Arkkitehtitoimisto A-konsultit Oy.

Tapahtumatieto

Aika
Perjantai 3.2.2023 12-17
Paikka
Keski-Suomen museo Jyväskylä
Liput
Vapaa pääsy.
Ulkohavainnekuva Aalto2-museokeskuksesta. Havainnekuva arkkitehtitoimisto A-konsultit.